Colofon

Vis in het Net is een nepnieuwssite en bevat humoristische en satirische inhoud. Vis in het Net is de Nummer 1 Nepnieuwssite van Nederland. Sinds 1999.Vis in het Net wordt geproduceerd door Spin in het Web te Ugchelen.

U kunt de redactie een bericht sturen door hier te klikken.
Informatie over adverteren: stuur een berichtje of kijk hier. (Proberen is gratis!)

Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Jelmer Jellema
De hoofdredacteur staat weer na te denken.

Walter Rutten
De medeschrijvende spellings- / eindredacteur legt uit.

Mensen

Jelmer Jellema: Hoofdredactie. Schrijver van de meeste artikelen. Ontwerper, programmeur en beheerder van de website. Eindredactie. Slooft zich, kortom, nogal uit.

Walter Rutten: Schrijft ook regelmatig en heeft daarnaast een zelfopgelegte adviserende functie met betrekking tot de speling en andere eindredactionelige taken.

Vis in het Net is de incidentele schrijvers, idee-aanbrengers en algemene superondersteuners ook dankbaar.
Dit zijn en waren door de jaren heen: Jeroen Brenninkmeijer, Matthijs de Bruijn, Wessel Ganzevoort, Jochem Grimmelikhuizen, Jolanda Groothuismink, Corry Jellema, Harrie Kalf, Enrico Kwakkernaat, Michel van Latesteijn, Jan-Willem Navis, Krik Wanschers, Remko Weingarten, Bart van Willigen, Wyb en Roeland van Zeijst.

De zwemmende vis is een flash-creatie van Jochem Grimmelikhuizen.

Techniek

Dit is versie 3 van de Vis in het Net website. Deze versie is ontwikkeld in 2002 en 2003, en is in 2003 on line gegaan. We hebben de site gebouwd met Microsoft Internet Explorer 6.0 om te testen.

We hebben de site getest op de volgende browsers:
Internet Explorer 6.0 (Windows XP, Windows 98)
Netscape 7.02 (Windows XP)
Opera 7.11 (Windows XP)
Internet Explorer 5.2 (Mac OS X)
Internet Explorer 5.1.7 (Mac OS 9.2)
Safari 1.0 (Mac OS X)

Om de site goed te kunnen bekijken heb je ook een flash plugin nodig, voor flash versie 5 of hoger.

Op de volgende browsers werkt de site helaas niet (goed):
Netscape Navigator 4.0 voor Windows 95 en hoger.
Internet Explorer 5.1.6 en eerder op Mac OS 9.2
Netscape 4.7 op Mac OS 9.2

De site is ontwikkeld met UltraEdit, AceHTML Pro, TopStyle Pro, Flash 5, Corel Photopaint, O'Reilly's Dynamic HTML, bloed, zweet en tranen. Gebruikte technieken: html, ssi, css, flash, javascript, perl en mysql. De site wordt gehost door Spin in het Web Webruimte.

Vis in het Net op jouw site

Je kan de koppen van Vis in het Net automatisch laten doorplaatsen op jouw site. Dat ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

(Let op: alleen met Internet Explorer zie je wisselende koppen).

Zo'n Vis in het Net overzicht wordt op je site gezet door de volgende code letterlijk, en zonder spaties of regeleindes in je html op te nemen:

<script src="http://visinhetnet.nl/scripts/banner.js"></script>

De standaardbreedte kan je wijzigen door voor bovenstaande aanroep de javascript variabele visnetbreedte op de gewenste breedte (in pixels) te zetten:
<script>var visnetbreedte=200</script>

Copyright, overnemen en deep-linking

Alle inhoud van deze website valt onder het "copyright" van Spin in het Web, behalve sommige onderdelen die in licentie gebruikt worden. Daarvoor berust de copyright bij de licentiegevers. Overname van artikelen of andere inhoud van deze website is niet toegestaan zonder expliciete toestemming van Vis in het Net (Spin in het Web). Stuur een berichtje naar ons voor vragen hierover.

Plaatsing op andere websites of in andere media wordt gewoonlijk kosteloos toegestaan zolang er sprake is van een "perscitaat" en de auteur (Vis in het Net) en de url (www.visinhetnet.nl) duidelijk genoemd/gelinkt worden. Deep-linking, een verwijzing op een web-pagina naar een artikel op Vis in het Net is natuurlijk toegestaan.

In de pers

Op 24 oktober 2002 stond in het Algemeen Dagblad een artikel met als kop:
Vrijende Ouderen Nog Steeds Taboe

Hierin wordt Vis in het Net aangehaald als satirische nieuwssite. Dat is natuurlijk niet helemaal terecht. We brengen immers geen nieuws, maar nepnieuws. Als het AD dit had geweten, had men waarschijnlijk ook wel ingezien dat de in onze berichtgeving geopperde mening niet de onze was. Het was tenslotte Rob Zeen van de Stichting Niet Alles Tonen (SNAT) die tegen praten over seks door ouderen ageerde. Wij zijn juist dol op denken aan copulerende bejaarden.

Kom je ook een verwijzing in de papieren of elektronische pers tegen naar Vis in het Net? Meldt het ons! Stuur ons een berichtje. We nemen dan eventueel contact op over het doorsturen van bijvoorbeeld een scan van het artikel.

Doorplaatsing en tekstschrijven

Personeelsbladen, huis-aan-huiskranten, schoolkranten en ga zo maar door kunnen opgevrolijkt worden met een vaste plaatsing van Vis in het Net inhoud. Tegen voordelige tarieven, die afhankelijk zijn van het medium, de oplage en de verdere afspraak, kunnen Vis in het Net artikelen doorgeplaatst worden.

Ook kan een boodschap aan klant, lezer, leerling of werknemer worden ingepakt of aangevuld met een specifiek daarvoor geschreven "visnetje". Een periodiek speciaal op de doelgroep gerichte tekst ligt ook in de mogelijkheden.

Neem voor meer informatie contact op met de redactie van Vis in het Net: klik hier.

Emails met virussen met als afzender iets op visinhetnet.nl

Zo af en toe ontvangen mensen mailtjes van een mailadres van visinhetnet.nl, met daarin een virus. Op dit moment weer bugbear. DEZE ZIJN NIET VAN ONS AFKOMSTIG.

Het ligt in de aard van het virus om zichzelf te verspreiden met als afzender een combinatie van een naam en een domeinnaam, die beiden uit adresboeken en websites zijn geplukt. Aan de header (eigenschappen, properties) van een mailtje kan je zien dat hij niet van ons afkomstig is: onze mails komen van een host op het netwerk van visinhetnet.nl of spininhetweb.nl.

Let op: Door ons te mailen dat je een virus van ons hebt ontvangen (wat dus niet zo is) draag je bij aan het succes van dat virus. NIET DOEN DUS!

ONZE SERVER EN PC'S ZIJN BEVEILIGD TEGEN VIRUSSEN EN DAT WORDT DAGELIJKS MEERDERE MALEN BIJGEWERKT. BIJ JOU OOK?

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 3

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon