Alle nieuwsflitsen

Pagina van 105. | eerste | vorige | volgende | laatste | oude archief |

Hoge Raad: Bulderbos Mag Blijven
De Hoge Raad heeft in de eindeloze procedure over de vraag of het Bulderbos nou wel of niet onteigend had mogen worden eindelijk het finale oordeel geveld. Het bos, dat jaren geleden op initiatief van Milieudefensie op de plek van de toen nog toekomstige vijfde baan van Schiphol is geplant, is al in september 2001 na een uitspraak van een lagere rechter onteigend en verwijderd, ondanks het nog lopende hoger beroep. En daarin heeft de hoogste gerechtelijke macht van ons land vandaag gevonnist dat het bos niet weggehaald had mogen worden.

Volgens de Raad heeft Milieudefensie voldoende aannemelijk gemaakt dat er in het bos bedreigde boom- en diersoorten voorkwamen, zoals de Oosttropische Geelstronkberk en de Polderbanaan, het Fokkerwolfje en de Blauwzwaan. De Raad verwijt het de luchthaven dat ze het bos met de grond gelijk hebben gemaakt voordat deskundigen konden controleren of de door Milieudefensie aangegeven soorten ook werkelijk voorkwamen.

Het bos mag nu van de Raad níet weggehaald worden, en dat betekent in de praktijk dat hij teruggeplaatst wordt, ondanks het feit dat er op de plaats van het bos momenteel een splinternieuwe start- en landingsbaan ligt. "We gaan zo met de bakfiets naar Intratuin," vertelt milieuactivist en bedenker van het initiatief Bas Bulder. "Vanmiddag rond kwart over drie staat die hele baan vol met plantenbakken met ficussen." En dat is precies het geplande tijdstip voor de eerste landing op de nieuwe baan.

Milieudefensie: "Het wordt nog hard werken vanmiddag, maar het begin is er."

13-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Powell: PvdA In Ondoorbreekbare Knoop Met Irak
Colin Powell, de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, heeft tijdens een ontbijtpersconferentie PvdA-voorman Bos in één adem genoemd met Saddam Hussein en Bin Laden. De uitspraak van Powell werd ingegeven door het verzet van de PvdA tegen het sturen van Nederlandse patriot-raketten naar Turkije, en door Powells neiging te pas en te onpas te laten zien dat hij belangrijk is. Zijn ministerie staat op de nominatie om opgeheven te worden aangezien president Bush het onderscheid Binnenland - Buitenland maar onzin vindt. Daarom wil de vriendelijk kijkende haviksduif zich maar al te graag profileren.
Volgens de minister is uit de weerstand van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer "onomstotelijk vast komen te staan dat Woeter Bush géén familie van George - senior noch junior - is, maar dat hij daarentegen met een ondoorbreekbare nexus (knoop, red.) aan Irak, en dus aan Korea, al-Qaeda en Duitsland, vastzit. Dat ziet een kind nog, wat wel blijkt uit het feit dat onze president dezelfde mening is toegedaan."
Wouter Bos heeft via de media aan Powell laten weten dat hij helemaal niets met Irak van doen heeft en tegen elke vorm van terrorisme is. Hierop heeft Powell weer gereageerd met een kort "zie je wel, dat zeggen ze allemaal." Volgens de Amerikaanse regering moet Wouter Bos ophouden met "leugentjes te verkopen" en in plaats daarvan "razend snel inbinden."
12-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Excuses Nawijn Voor Pardon
Demissionair minister Nawijn van Vreemdelingenbeleid en Desintegratie heeft de Tweede Kamer zijn excuses aangeboden voor de verwarring die is ontstaan rond zijn plan voor een generaal pardon, dat toch niet zo algemeen is als hij eerder had aangekondigd. In de kamer gaf hij toe dat dat onhandig was: "De verwarring over de specifiekheid van het generaal pardon is algemeen en daarom bied ik mijn excuses aan voor het pardon. Sorry."
12-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Antilliaanse Minister In Ziekenhuis
De Antilliaanse Minister van Justitie, Noberto Ribeiro, is zojuist met spoed opgenomen in het St. Bolinahospitaal te Willemstad. Wat hij precies heeft is nog niet bekend, maar volgens een aan het ziekenhuis verbonden arts leek het nogal op stralingsziekte.
11-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Balkende Draait 180 Graden: NEDERLAND UIT DE NAVO
Demissionair premier Balkenende heeft vannacht een opmerkelijke meningsgewijze wending gemaakt. Stond hij gisteren nog op het officiële standpunt dat Irak pas aangevallen mag worden na een nieuwe VN-resolutie en Turkije gewoon verdedigd moet worden in het kader van de NAVO-vriendschap, toen hij vanochtend opstond was het eerste dat hij riep: "We stappen uit de NAVO!"

Na een snel ontbijtje, bestaande uit een klein bordje koude Brinta, voor de nodige vitaminen en andere bouwstoffen aangevuld met een liter fruitontbijt, twee stukken koud vlees, een croissant met jam, drie boterhammen, respectievelijk met pindakaas, Nutella en appelstroop, twee pannenkoeken met kaas en chocoladesaus, een broodje vegetarische hamburger met een plakje echte ham ertussen, twee eieren waarvan één gekookt en één gebakken, een banaan, enkele blaadjes ijsbergsla, een glas melk, twee koppen koffie met suiker, een kopje thee en een biertje, meldde de welgebouwde koning van het verbaal ontwijken zich vroeger dan normaal in het torentje, waar hij direct de fractievoorzitters (waaronder zichzelf), de Amerikaanse ambassadeur en de koningin ontbood. Zijn boodschap: "We stappen uit de NAVO!"

Nadat hij dit nieuws aan de onthutste gasten had overgebracht liet hij ze in het torentje achter om de consequenties van dit bericht tot hen door te laten dringen, en ging hij zelf naar Nieuwspoort waar hij samen met de belangrijkste leden van de Haagse pers, waaronder onze redacteur Bob Frieszo, een uitgebreide koffietafel genoot, bestaande uit een half kopje koffie en een plakje Natte Cake. Hier weidde Balkenende verder uit over zijn voornemen door de pers voor te houden: "We stappen uit de NAVO!"

De eerste reacties op dit nieuws kwamen natuurlijk uit Amerika. De lokale minister van Defensie, Rumsfeld, liet weten "boos, verdrietig en verontwaardigd" te zijn: "Trouwe vrienden waren we, door en door betrokken met het wel en wee van dit kleine land aan de Oostzee. We hebben ze zelfs nog een keer bevrijd tijdens de een of andere oorlog. En wat krijgen we daarvoor terug? Niets. Alle Scandinaviërs zijn hetzelfde!" De VS heeft, tot blijdschap van de Haagse burgemeester, zijn Nederlandse ambassade gesloten en de ambassadeur overgeplaatst naar Urk.

In het binnenland is juichend gereageerd op het besluit van de regering. "Hoewel we de details nog niet kennen," zegt SP-babe Jan Marijnissen, "lijkt dit plan me in grote lijnen te deugen." Ook PvdA-babe Wouter Bos en GroenLinks-leider Femke Halsema staan momenteel letterlijk te juichen op het Binnenhof. Zelfs het CDA en de VVD staan niet afkeurend tegenover deze stap. Het bespaart tenslotte een bak met geld, en dat kan beter gebruikt worden: volgens VVD-er Zalm voor lastenverlaging, volgens CDA-tweedeman Verhagen voor een tunnel onder Maastricht.

Alleen de twee oorlogsministers De Hoop Scheffer en Kamp schijnen tegen te zijn. Zij zouden het liefst met de NAVO samen tot Bagdad willen oprukken. Helaas zijn zij geen van beiden in de positie om te klagen, want De Hoop Scheffer zit nog steeds met zijn aanhangertje met Patriot-raketten vast in de Franse modder (zie onze berichtgeving van gisteren), en Kamp durft de Afghaanse bunker niet meer uit.
11-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Arafat Beklommen
Miljoenen enthousiaste moslims hebben vandaag de Palestijnse leider Arafat beklommen, zo meldt persbureau Reuters. Ter redactie van Vis in het Net is dit bericht met verbazing ontvangen, maar aangezien het wordt bevestigd door verschillende andere bureaus en ook onze primaire nieuwsbron - Teletekst - het geplaatst heeft, gaan we er maar vanuit dat het waar is.
Naar verluidt zijn zo'n twee miljoen moslims bovenop de arme trillende leider - die waarschijnlijk nog maar nauwelijks is bijgekomen van het bezoek van Gretta Duisenberg - aan het bidden geslagen. Ze schijnen daar tot zonsondergang te willen blijven. Onder de gelovigen zouden zich ook twee Nederlanders bevinden, hoewel er ook meldingen zijn dat deze de reis te ver, te zwaar en te koud vonden en maar weer naar het warme huis zijn teruggekeerd.
10-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
De Hoop Scheffer Vast In Modder
Minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse en Demissionaire Zaken is tijdens de invulling van zijn persoonlijke bijdrage aan de solidariteit in het NAVO-bondgenootschap in de problemen gekomen. De minister was vanaf het hoofdkwartier van de NAVO, waar hij met afgrijzen het veto van enkele "vijandige" Europese landen tegen militaire hulp aan Turkije heeft aangehoord, in zijn 4x4 Landrover naar de grens tussen Turkije en Irak vertrokken, maar kwam in het Franse heuvelgebied met zijn aanhangertje, waarin de altijd diplomatieke CDA-strijder twee Patriot-raketten had opgeborgen, in de modder vast te zitten.
De Hoop Scheffer heeft naar eigen zeggen na een uur of twee lopen een boerderij weten te bereiken, maar de betreffende boer weigerde elke medewerking bij het lostrekken van het aanhangertje. Ook de Franse wegenwacht wilde, volgens de minister op last van president Chirac, niet meehelpen.
10-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Shell Verhoogt Benzineprijs
Benzinemaatschappij Shell heeft zojuist bekend gemaakt alle benzines 11,34 eurocent per liter duurder te maken. In guldens komt dit neer op een verhoging met een kwartje. Een duidelijke reden voor deze onverwachte stap heeft de petroleumgigant niet. Een woordvoerder wilde alleen kwijt dat de prijsverhoging een eis was van de vandaag nieuw aangestelde commissaris van het bedrijf, oud-premier Wim Kok.
06-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Rottenberg Naar RTL
De ex-copresentator van NOVA (een dagelijks tv-programma op de publieke omroep), Felix Rottenberg, die zich vanmiddag na een conflict met de redactie van dat programma heeft ziek gemeld, stapt over naar RTL. Dat heeft die omroep zojuist bekend gemaakt. Rottenberg krijgt een rol in het programma Barend en Van Dorp, waar iedereen altijd naar kijkt als NOVA uitgezonden wordt.
Wat Rottenberg precies aan de beroemde tafel gaat doen is nog niet officieel bekend, hoewel hij zelf heeft aangegeven dat het een "harde eis" is dat de huidige presentatoren, met inbegrip van de "derde man" Jan Mulder, door hem worden vervangen. "Misschien kunnen zij ergens met Matthijs van Nieuwkerk reportages gaan aankondigen," aldus Rottenberg vanuit zijn ziekbed.
06-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Rechter: Alle Asielzoekers Naar Ameland
De rechtbank in Leeuwarden heeft in de zaak van het COA - Centrale Opvang Afwijzingsproces - tegen 58 al jaren op Ameland verblijvende asielzoekers een opmerkelijke uitspraak gedaan. Niet alleen heeft hij het verzoek van de COA om ze naar een andere - goedkopere - opvang over te plaatsen afgewezen, maar hij heeft ook verordonneerd dat álle 69 duizend asielzoekers naar Ameland worden overgebracht.

Volgens de rechter hebben de eilandbewoners overtuigend bewezen dat zij in tegenstelling tot de overige Nederlanders open en onbevangen tegenover asielzoekers staan. "Nergens krijgen zij zo'n kans op een menswaardig bestaan als op Ameland," aldus het vonnis.

Het eerste herculesvliegtuig wordt vanmiddag verwacht op AIA, het vliegveld van het mooie Waddeneiland. Burgemeester Verhoeven van Ameland heeft, met een zuur gezicht, aangegeven dat hij "erg blij" is met de uitspraak. Wel is hij bang dat het eiland omslaat, en daarom pleit hij voor een goed doordachte spreiding van de asielzoekers.
06-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Raamprostitutie Vlodrop Neemt Grote Vlucht
Het gaat ineens erg goed met de raamprostitutiebranche in het Limburgse Vlodrop (voor zij die de topografie niet zo machtig zijn: in de buurt van Herkenbosch). En dat komt goed uit, want de drie onderneemsters - allen geboren en getogen Vlodroppers - wilden vanwege tegenvallende klandizie het zweepje er al bijna bij neerleggen. De vestiging van het spirituele centrum van goeroe Maharishi Yogi in de buurt van het dorp heeft ze toentertijd, ondanks de hoge verwachtingen, weinig opgeleverd - de dames werden hoogstens af en toe ingeschakeld als de geestelijk leider weer eens aan lichaamuittredingen deed (waarvoor hij er, zo hield hij zijn volgelingen voor, toch eerst in moest).

Dit alles is veranderd met de komst van de eigen munteenheid van de sekte - de Raam. Sinds ook de drie oudste beoefenaarsters van het oudste beroep deze briefjes accepteren loopt het storm. "Het is te vergelijken met een winkel als Knaakland, nu Euroland," denk marketingdeskundige en notoir hoerenloper D. van Bill. "Door de prijs reeds in de naam van het product te verwerken weet de klant reeds wat het hem gaat kosten. Zo heeft de Vlodropper Raamprostitutie toch weer een drempel weggenomen."

De dames hebben het nu drukker dan ooit en overweging extra hulp in te schakelen. Een nadeel is wel dat de Raam maar 10 euro waard is, wat fnuikend is voor de marges in de Raamprostitutie. Maar de onderneemsters zijn al lang blij dat ze niet meer de hele dag voor aap zitten in wat toch een klein dorp blijft.
05-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
NAM Ontdekt Enorme Gasbel In Centrum Hoofdstad
Tijdens de voorbereidingen van de bouw van het nieuwe metrostation Rokin voor de Amsterdamse Noord-Zuidlijn is een enorme gasbel ontdekt. De gasvoorraad kwam aan het licht toen één van de bouwvakkers, die net met blote knuist een roltrapgang had gegraven, even uitpufte en daarbij een sjekkie opstak. Direct hierna is het Rokin door brandweer en politie hermetisch afgesloten en zijn speciaal getrainde duikers van de Nederlandse Aardolie Maatschappij - gespecialiseerd in aardgas - de bel gaan verkennen.

Hoeveel gas er precies onder Amsterdam ligt is nog niet helemaal duidelijk, maar dat het heel veel is staat vast. Gazoloog Dr. Butaan denkt dat heel Nederland er toch minstens honderdvijftig jaar op kan stoken. Hiervoor is het wel nodig dat het hele centrum van Amsterdam tot industriegebied wordt omgebouwd. De rest van de stad zakt waarschijnlijk de eerste jaren van de gaswinning volledig in, "maar dat was tijdens de aanleg van de Noord-Zuidlijn toch ook gebeurd," aldus Butaan.

Burgemeester Cohen van de hoofdstad noemt de gasvondst een "mooie opsteker voor een stad die nog bij moet komen van de schok bijna zonder burgemeester te hebben gezeten." De vinder van de gasbel krijgt op kosten van de stad een erebegrafenis.
04-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)

Pagina van 105. | eerste | vorige | volgende | laatste | oude archief |

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 4

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon