Alle nieuwsflitsen

Pagina van 105. | eerste | vorige | volgende | laatste | oude archief |

Beatrix Slaat Margarita
Volgens welingelichte bronnen rond het hof heeft koningin Beatrix gisteravond haar nicht, de vorige week uit een donker hol gekropen prinses Margarita, geslagen. Prinses Margarita zou in een reactie hierop de koningin hebben geslagen, waarna Beatrix de strijd opgaf. Als dit onbevestigde gerucht waar is, dan zou dit de eerste keer zijn dat Beatrix een schaakpartij verliest van een familielid.

De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet ingaan op interne aangelegenheden rond het koninklijk huis. De dienst wil alleen kwijt dat "elk weldenkend mens kan begrijpen dat het niet meer dan normaal is dat er in zo'n situatie als die van Beatrix en Margarita over en weer geslagen wordt."
20-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Troepen En Wapens VS Per Bus
De grootscheepse evacuatie uit het NAVO-territorium die het Amerikaanse leger met instemming van het demissionaire kabinet via Venlo en de Rotterdamse haven aan het uitvoeren is, heeft ernstige vertraging opgelopen nu medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen in de buurt van Helmond enkele natte bladeren op de spoorrails hebben aangetroffen. Zoals gebruikelijk heeft de NS alle treinverkeer op dat traject en enkele willekeurige andere routes direct stilgelegd, en worden de tienduizenden soldaten en honderden tonnen wapens per Connexxion-bus vervoerd.

De Amerikanen zijn hier niet erg blij mee. Volgens kolonel Wodka van de US Traintroopers, die de vlucht uit Duitsland moet coördineren is het "erg frustrerend om te zien dat we blijkbaar niet op de Nederlandse Spoorwegen kunnen vertrouwen." Hij zegt dat de reis per bus voor veel soldaten veel minder comfortabel is. "Onze privates worden nogal snel misselijk in een bus. En bovendien zit het gewoon heel ongemakkelijk als je bij gebrek aan bagageruimte de kernkoppen gewoon op schoot moet houden."

De vaste woordvoerder van de NS, Z. Bussenin, vindt dat de Amerikanen exact dezelfde behandeling moeten krijgen als andere klanten: "Ze komen waar ze moeten zijn tenzij dat niet lukt en als ze meer dan een uur te laat aankomen krijgen ze de helft van hun geld terug. Ze zouden wat minder moeten zeuren en wat meer moeten genieten van hun reis, want wij van de NS zeggen: een treinreis, ook als die per bus gaat, is het mooiste wat er is."

Door deze situatie heeft reizigersvereniging Rover in elk geval weer twee tientjes binnen: de US Army is zojuist officieel ingeschreven als lid.
20-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Smit Zaagt Fout Schip In Stukken
Medewerkers van het Nederlandse bergingsbedrijf Smit hebben vanmiddag een Amerikaans vliegdekschip in stukken gezaagd. Het schip, de USS Ar, was op weg van de Britse Haven Kingston upon Hull naar de Perzische Golf, en deze reis voerde hem vlak langs het gezonken pasta-transportschip Tricolore.
Daar in de buurt voeren enkele schepen van Smit, die net klaar waren met het leegpompen van het schip en koers naar huis hadden gezet, toen het bericht kwam dat de eigenaar van de Tricolore opdracht zou gaan geven het schip in stukken te zagen en de stukken naar een haven te slepen. "Het was vandaag een prima dag om te zagen," aldus kapitein Tak van het vlaggenschip van Smit, de Prinses Margarita. "Dus wij dachten: laten we het meteen doen. We hebben de zagen direct ingeschakeld en zijn 180 graden stuurboord gegaan, zoals wij zeerotten dat noemen. We hebben toen helaas niet goed gekeken wélk schip we kapotmaakten. Zo'n vliegdekschip lijkt ook wel erg op een gezonken transportschip, trouwens."
De meeste matrozen van de USS Ar konden zich tijdig per straaljager uit de voeten maken. Er zijn slechts honderdvijftig doden gevallen. Zoals gebruikelijk hebben hun nabestaanden van de Amerikaanse regering te horen gekregen dat zij niet voor niets zijn gestorven.
19-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Gemeente Almelo Tegen Kunstgras Heracles
Voetbalclub Heracles uit Almelo mag van de UEFA vanaf volgend jaar bij wijze van proef als één van de vijf Europese clubs zijn traditionele grasmat vervangen door een kunstgrasveld. Bestuur, trainers en spelers zijn daar erg over te spreken, maar de gemeente Almelo gaat er waarschijnlijk toch een stokje voor steken. Dat wil zeggen: Heracles mag natuurlijk zelf weten wat voor mat men gebruikt, maar naar subsidie kan de club dan wel fluiten, vindt wethouder Rundeloo van Landbouw en Cultuur.
"Het gras van het Polman-stadion mag dan gebruikt worden om af en toe een balletje te trappen, het dient toch primair als graasveld voor de gemeentelijke schaapskudde. En schapen houden, zo blijkt uit onderzoek, niet van kunstgras. Dus moeten wij straks deze dieren te elders onderbrengen - ik denk aan een grasperkbesluit voor de Oude Markt - en dat kost geld," aldus Rundeloo, die dat gewoon uit het potje voor sport- en veeaccommodatie wil halen.
19-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
AANVARING BEATRIX EN MARGARITA
Koningin Beatrix en haar tot vorige week volslagen onbekende nicht prinses Margarita hebben vanochtend een tamelijk harde aanvaring gehad. Dit gebeurde in het familiespeelpark Park Soestdijk, bekend van de schommels en wipwappen. De koningin en prinses openden daar de nieuwste trots van het park, een botsbootjesvijver, door elk zelf in een bootje plaats te nemen. Zij hadden duidelijk erg veel plezier, en het kapsel van de koningin bleek wel tegen wat stootjes te kunnen.
Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst maakt de onschuldige speelpret van de twee koninklijken duidelijk dat de aanhoudende verhalen in de pers over wrijvingen tussen het Koninklijk Huis en Margarita op niets gebaseerd zijn: "Als er ook maar enige wrevel tussen deze twee zou bestaan, dan zouden ze nooit tot zo'n harde aanvaring zijn gekomen," aldus RVD-meneer Eef Brouwers.
19-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Zeeliefhebbers Met Onderkoeling In Ziekenhuis
In het Sint Bavogalemahospitaal te Haarlem zijn een man, een vrouw en hun vijf kinderen opgenomen met hevige onderkoelingsverschijnselen. Het gezin werd vanmiddag door een wandelaar aangetroffen op het strand bij Zandvoort. Vader en twee kinderen waren in zee met een surfplank in de weer, terwijl moeder en een dochter topless op een badlaken de Flair aan het lezen waren, en een zoontje in de branding een zandkasteel aan het bouwen was. Alle zeven waren door de kou op dat moment reeds blauw aangelopen.

Tegenover de behandelend arts verklaarde de vader dat hij vanochtend op de radio heeft gehoord dat zwemmen in de Noordzee volgens Rijkswaterstaat momenteel helemaal niet slecht is voor de gezondheid - wat de ANWB ook mag beweren. "Ze zijn daarop meteen in de auto gesprongen," aldus de arts - die nog steeds vreest voor het leven van de kinderen.
18-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Drugsvoorlichting Rotterdam-Rijnmond
De politie in de regio Rotterdam gaat actief voorlichting geven over harddrugsgebruik. Een speciaal team gaat alle middelbare scholen, basisscholen en kindercrèches langs om de toekomstige drugsgebruikertjes uit te leggen dat harddrugs als heroïne en cocaïne je leven mooier kunnen maken. Is het uit? Grijp de spuit! en Wil je fuiven? Moet je snuiven! zijn twee stellingen waarmee politiemedewerkers de kinderen aan de drugs proberen te krijgen.

Met deze campagne hoopt de Rotterdamse politie jaarlijks zo'n 250 nieuwe drugsgebruikers op te kunnen leiden. In het prestatiecontract dat in de regio Rijnmond is afgesloten staat dat de politie jaarlijks minimaal zoveel overlast bezorgende drugsgebruikers op moet pakken, wil er niet gekort worden op het budget. "Dus die relatief voordelige campagne onder scholieren verdienen we daarmee dubbel en dwars terug," aldus een woordvoerder.
18-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Nederlandse Biotech Onbekend Maar Vooruitstrevend
Het gaat juist heel goed met de Nederlandse biotechnologie. De Wetenschappelijke Raad voor het Regerings-"beleid" heeft het bij het verkeerde eind als hij beweert dat Nederland wat dat betreft achterblijft bij het buitenland. Dat zei Dr. IJsberg in zijn rede in het kader van zijn benoeming tot hoogleraar in de humanogentechnologie - de wetenschap van het toepassen van menselijke eigenschappen in andere soorten.

Miskend en woedend
Volgens IJsberg loopt ons land voorop als het gaat om nieuwe toepassingen van de biotech, maar worden de Nederlandse wetenschappers vaak niet serieus genomen. "Zo ben ik niet welkom op congressen en mag ik sommige Amerikaanse staten zelfs helemaal niet in. Ook is het voorgekomen dat men mij tijdens een verhandeling overgoot met knoflookdressing."
IJsberg is de eerste krop sla die het tot professor schopt. Hij hoopt dat zijn nieuwe positie ervoor zorgt dat hij en zijn onderzoek eindelijk eens boven het wetenschappelijke maaiveld uitkomen.
18-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
EU-verklaring Met Betrekking Tot Irak
Na een bijeenkomst die korter duurde dan verwacht zijn de regeringsleiders en staatshoofden van de EU-landen gisteren met een verklaring gekomen waarin alle verschillende standpunten over een eventuele aanval op Irak zijn gecombineerd. Men spreekt dan ook over een overwinning voor het gezamenlijke buitenlandse beleid. Hier volgt de verklaring:

Irak moet inbinden, maar oorlog is een beetje cru misschien. Verder zullen wij onze Amerikaanse bondgenoten al dan niet mokkend logistieke ondersteuning verlenen. Wij doen een beroep op Saddam Hoessein om mee te werken, want anders! Over actieve steun bij een eventuele Amerikaanse aanval zullen wij zo snel mogelijk na het einde ervan overleg plegen.
18-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Buschauffeurs Protesteren Tegen Nieuw Maximum
Zo'n driehonderd chauffeurs van streekbusondernemingen uit heel Nederland hebben rond lunchtijd de ingang van het ministerie van Verkeer en Waterstaat geblokkeerd. De chauffeurs zijn ontevreden over het voornemen van minister De Boer om de maximumsnelheid van bussen op de snelweg met ingang van volgend jaar 100 kilometer per uur te maken. De chauffeurs klagen dat ze met die snelheid onmogelijk hun dienstregeling kunnen halen. "Dat is dus mooi wel veertig kilometer langzamer dan ik gewoonlijk rijd," aldus een boze chauffeur.
De blokkade van het ministerie heeft tot betrekkelijk weinig problemen geleid, te meer daar de chauffeurs hun bussen thuis hadden gelaten.
14-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Margarita en Beatrix Hangen Vuile Was Buiten
Zowel koningin Beatrix als haar nicht en tot eergisteren volslagen onbekende prinses Margarita heeft vandaag de vuile was buiten gehangen. Zij deden dit in het Zeeuwse dorp Damesondergoed, waar de traditionele Dag van het Gewas gehouden werd. Elke dorpsbewoner hangt op deze dag één vuil kledingstuk buiten, om hiermee het wassende water te herdenken.
De vorstin en haar familielid waren samen per koninklijke bus naar Damesondergoed gekomen, om te vieren dat de Dag van het Gewas voor de vijftigste keer werd gehouden. De koningin doneerde een paar kniekousen, Margarita een vuil korset. Volgens de RVD zouden Beatrix en Margarita "nooit op deze manier de vuile was buiten hangen als ze geen prima relatie zouden hebben."
14-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Beatrix En Margarita Gooien Met Modder
Koningin Beatrix heeft vanochtend samen met haar nicht en de tot gisteren volslagen onbekende prinses Margarita met modder gegooid. Zij deden dit in het kader van de feestelijke opening van het eerste Nederlands-Spaanse Baggerinitiatief. Vanuit baggerschip El Mud, dat in de toekomst met een Spaans-Nederlandse bemanning havens zal uitbaggeren, gooiden zij enkele tonnen modder op de vriendelijk glimlachende hoogwaardigheidsbekleders en andere gasten.
Volgens Eef Brouwers van de Rijksvoorlichtingsdienst laat "deze moddergooierij zien dat alles koek en ei is tussen Beatrix en Margarita."
13-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)

Pagina van 105. | eerste | vorige | volgende | laatste | oude archief |

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 1

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon