Alle nieuwsflitsen

Pagina van 105. | eerste | vorige | volgende | laatste | oude archief |

Auto Abou JahJah Gekraakt
Na een bezoek van de Belgische AEL-voorman Dyab Abou JahJah aan een moskee in de Amsterdamse wijk Osdorp trof deze zijn auto opengebroken en zonder radio aan. Ook waren de banden van zowel alle vier de wielen als het reserve- en stuurwiel lek geprikt en rook de bekleding van de achterbank sterk naar urine.

Volgens Abou JahJah laat dit voorval zien dat integratie alleen kan slagen als de eigen identiteit van een culturele groep behouden blijft: "De Amsterdamse Marokkanen kunnen klaarblijkelijk geeneens een auto van een Marokkaan van enen van een Nederlander opmerken." Tegen een journalist die suggereerde dat het de daders misschien niet uitmaakt of de auto van een alloch- of autochtoon is, dreigde de welbespraakte Vlaming met een rechtszaak wegens discriminatie en demonisering.

Abou JahJah heeft zijn gekraakte auto maar in Osdorp achtergelaten en is te voet naar station Lelylaan vertrokken. Sindsdien is er overigens nog niets van hem vernomen.
04-03-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Veerman Vordert Gelderse Caravans
Minister Veerman van Ruimhartig Kipbeleid heeft enkele tientallen caravans op campings rond mooi Barneveld laten vorderen. Het betreft oudere caravans - onder andere van het merk Kip - met gebrekkige ventilatie en een gaskachel. Ze zullen ingezet worden als nood-KVI (kipvergasinrichting). De minister hoopt hiermee de snelheid van het diervriendelijk vergassen van kippen die in de buurt van zieke kippen zijn geweest flink op te kunnen voeren.

Dit evenement wordt gehouden in het kader van het beteugelen van de kippenpest in de regio Barneveld - Renswoude. Daar zien tientallen kippenliefhebbers met tranen in de ogen toe, hoe hun geliefde dieren worden afgemaakt terwijl de subsidieregeling nog niet definitief is vastgesteld.

Dierenbeschermingsorganisaties hebben ondertussen hun twijfels geuit over de diervriendelijkheid van de vergasmethode. Maar volgens minister Veerman is het ook helemaal niet de bedoeling om extreem diervriendelijk te zijn: "We houden de norm aan dat we net zo ethisch met de kippen omgaan als de lokale kippenhouders, dus we hebben wat speling."
04-03-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Nieuw Oranjeschandaal: Van Vollenhoven Was Minnaar Beatrix
De geheimen van het hof zijn blijkbaar slechts met een dun dekseltje afgedekt, want zodra iemand de beerput opentrekt, blijven de schandalen stromen. Dat hij open is, hebben we natuurlijk te danken aan "prinses" Margarita. Maar eerlijk gezegd hebben wij het zo langzamerhand wel gehad met dat mini nepschandaaltje. Gelukkig kregen wij gisteren een telefoontje van meester Pieter van Vollenhoven.

Volgens de meester is hij in de jaren tachtig langere tijd de minnaar van koning Beatrix geweest. "De koningin kwam vaak op zondagmiddag langs bij ons, op het Oude Kleine Loo, en dan stuurde ze Margriet aan de wandel met de kinderen," vertelt hij aan onze royalty-kenner Maarten van Weegen. "En dan begon het. Ze gooide dan wild heur haar los, zodat het langs haar op de grond viel, en begon dan meestal mij te (...) om vervolgens vaak door te gaan met een flinke (....), zowel (...) als (...), dat deed haar niets. Soms hoorden we Margriet alweer binnenkomen als zij nog snel mijn (....) wilde (...).

De meester heeft bewijzen voor deze relatie, die hij aan de redactie van Vis in het Net heeft laten zien. Wij zijn daardoor behoorlijk overtuigd geraakt. Hij zegt sinds die tijd op zeer ernstige wijze en en plein public door de koningin te schande te worden gezet: "Ze pest me bij voortduring met mijn kleine (...) zodat ik er altijd enorm rode (...) van krijg."

Maar dat is nog niet alles. Want het verhaal gaat door. Lees het binnenkort, alleen op www.visinhetnet.nl, in Oranje Boven 2: Ik Wilde Niet.
27-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Formatie Vergeten
Driekwart van de Kamerleden weet niet meer dat er een formatie gaande is. Dit blijkt uit een rondgang van onze Haagse redacteur Bob Frieszo langs de Tweede-Kamerfracties. Zelfs veel leden van de fracties die op dit moment aan het onderhandelen zijn, het CDA en de PvdA, kunnen zich niet meer herinneren hoe het precies zat. De bekende PvdA-bekende Ferd Crone is bijvoorbeeld de laatste verkiezingen vergeten: "Even denken, ja, er was een campagne. Vorig jaar denk ik. En daar was iets mee? O ja, Fortuyn werd vermoord, door Ad Melkert geloof ik. En sindsdien hebben we een stabiel CDA-LPF-VVD-kabinet, toch?"

Bij CDA-Kamerlid én demissionair minister Maria "alaaf" van der Hoeven is de situatie eigenlijk nog ernstiger, want zij denkt dat zij nog gewoon missionair is: "Ja, ik ben blij dat collega-minister Nawijn nou iets probeert te doen aan dat ministertje pesten van de Kamer, want ik word tegenwoordig drie keer per week naar het Parlement geroepen. Door de voorzitter. En ze stellen me nooit een vraag!"

Maar de meeste Kamerleden weten nog best dat er verkiezingen zijn geweest. Alleen wat er daarna is gebeurd is vaak niet zo helder. Van Bommel (SP): "Toen is er denk ik een nieuwe regering gekomen. En die deugt dus niet!". Zalm (VVD): "Tja, je kunt wel zien dat het tweede kabinet Balkenende het zonder de VVD moet stellen. Wat een zooitje maken ze er van!" Kamervoorzitter Weisglas tenslotte: "Verkiezingen in januari? Ja, dat weet ik nog goed. Ik ben herkozen."
27-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Politie Pakt Illegale Euthanatisten Op
Het loopt echt uit de hand met illegale euthanasiepraktijken. Zo heeft de politie van Arnhem naar nu bekend is geworden vorige week donderdag een inval gedaan in een bejaardenwoning, waar maar liefst twee illegale euthanatisten bleken te wonen. De twee, een vrouw en een man van in de negentig, bleken al twee jaar geleden euthanasie te hebben gepleegd zonder dit aan een arts of via een ander officieel kanaal bekend te maken. Ze zijn in hechtenis genomen. Sinds de nieuwe euthanasiewet is illegale euthanasie een ernstig misdrijf. Indien veroordeeld, kunnen de twee maximaal levenslang krijgen.
27-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Soldaten Vergeten Patriots
De tweehonderd militairen die vanochtend vanuit Eindhoven naar Turkije zijn vertrokken om daar manmoedig enkel defensief op te treden, hebben hun Patriot-raketten op de luchthaven van vertrek laten liggen. Dit heeft hun commandant, luitenant-kolonel Abma - door zijn manschappen liefkozend "Tante" genoemd - vanaf de luchthaven van aankomst telefonisch bekend gemaakt.

Volgens Abma zijn de 250 raketten, die elk zo'n 4 meter lang zijn en 500 kilogram wegen, niet op de bagageband van Aindhoven Eirport gelegd: "De soldaat die dit had moeten doen zat met zijn gedachten blijkbaar ergens anders, afscheid nemen van het vrouwtje enzo. Hij schrok wel even toen de wapens hier niet uit het vliegtuig rolden. Maar het komt allemaal wel goed, want ik neem aan dat ze nog gewoon daar in de vertrekhal liggen?"
26-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Margarita Geen Prinses
Margarita, de vrouw die zich al weken voordoet als nicht van Hare Welgecoiffeerdheid koningin Beatrix, is helemaal geen prinses. Dat heeft Eef Brouwers, de meneer van de Rijksvoorlichtingsdienst, zojuist bekend gemaakt. Uit een spoedonderzoek van de RVD is volgens Eef gebleken dat Margarita níet de echte dochter van Beatrix' zuster Irene is: "Zij is daarentegen geboren uit een stel arme sloebers. Prinses Irene heeft haar echte kind bij de geboorte omgeruild, opdat dit een 'normale' opvoeding zou krijgen."

Het was de bedoeling van Irene om haar echte kind "als de tijd rijp is" van de koninklijke afkomst op de hoogte te brengen, en Margarita op dat moment "terug naar de goot te sturen." Tot voor kort had Irene nog niet het idee dat het moment gekomen was, "maar de tijd wordt nu met hoge snelheid rijper," aldus Eef.

Hoe het ondertussen met Irenes echte kind gaat, ene prins Roy, is de redactie van Vis in het Net vooralsnog onbekend.
26-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Nederland Stopt Met NL-aanduiding op XTC
Minister Hoogervorst van O.A. Economische Zaken heeft de XTC-producenten gevraagd om het Nederlandse wapen en de aanduiding NL niet langer op XTC-pilletjes te ponsen. Reden hiervoor is de ophef die in het buitenland is ontstaan over de succesvolle export van dit product.

Volgens een VN-rapport is Nederland momenteel nummer één op de mondiale XTC-markt, en dat zou concurrerende landen wel eens kunnen aanzetten tot handelsbeperkende maatregelen, vreest Hoogervorst. Door de pilletjes minder herkenbaar te maken als Nederlands product kan worden voorkomen dat we volgend jaar wéér op nummer één komen, hoopt de minister. De afdeling harddrugs van ondernemersclub VNO-NCW wil best meewerken, maar verwacht wel een pittige subsidie voor het ombouwen van de ponsmachines.
26-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Ziekenhuis Ketent Pasgeborenen
Het bekende Sophia Kinderzoekenhuis in Rotterdam is begonnen met het vastmaken van alle pasgeboren baby's aan zware ijzeren kettingen. Aan de zaalmuren worden grote ijzeren ogen bevestigd, waaraan de in vrolijk roze of blauw uitgevoerde ketenen van de baby met drie zware sloten worden vastgeklonken. De twee ouders van het kind en de behandelend arts krijgen elk een sleutel, zodat alleen met instemming van deze drie het kind kan worden losgemaakt voor een wandeling, een badje of een reanimatie.
Het ziekenhuis komt met deze opmerkelijke stap nadat gisteren op klaarlichte dag een baby was ontvoerd. Volgens een woordvoerder waren er vorig jaar soortgelijke problemen, maar dan met de diefstal van dure röntgenapparatuur, die op dezelfde manier bestreden zijn. De woordvoerder denkt dat de pragmatische oplossing "al snel tientallen euro's goedkoper is dan een pasjessysteem."
24-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Terughaalactie Kantoorartikelen Albert Heijn
Ahold roept via de nationale media alle consumenten op om schrijfblokken, schriften, pennen, rekenmachines en ander boekhoudmateriaal dat in 2001 en 2002 bij Albert Heijn is aangeschaft, terug naar de winkel te brengen. Door een fout in de productie kan het gebruik van deze artikelen resulteren in veel hogere winst- en omzetcijfers dan in werkelijkheid het geval is. Klanten krijgen bij inlevering van de kantoorartikelen de waarde terug in aandelen Ahold (koers eind vorige week).
24-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Bush: Veel Steun Voor Nieuwe Resolutie
President Bush van de Verenigde Staten van Amerika blijft "uitermate positief" over de internationale steun voor een nieuwe VN-resolutie, waarin Irak krijgt te horen dat ze binnenkort doodgeschoten worden. Volgens de VS zijn de berichten dat alleen Engeland, Spanje en Bulgarije zo'n resolutie steunen, nergens op gebaseerd.

"Vele landen steunen de resolutie. Wij staan niet alleen," aldus Bush tegenover een zaal vol soldaten die op het punt stonden naar de Golf te vertrekken en van de president zelf hun body bag kregen uitgereikt. "We hebben een krachtige internationale coalitie opgebouwd, met héél veel landen die ik om veiligheidsredenen niet kan noemen. Neem maar van mij aan dat kranten die anders schrijven niets dan propaganda bedrijven!"
24-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Wetenschappelijke Titels Stellen Niets Voor
De wildgroei in de titulatuur van de laatste jaren heeft er voor gezorgd dat zo'n 80 procent van alle volwassen Nederlanders de een of andere titel voor of achter de naam heeft staan. Dit blijkt uit een onderzoek dat het gerenommeerde Trimbaaninstituut in opdracht van Vis in het Net heeft uitgevoerd.

Volgens onderzoeksleider Prof. Mr. Dr. Drs. Ds. Ing. Lt. Pip ba msc werken al die titels verwarrend. "Meer dan de helft van de Nederlanders is Dr., zodat je wel een érg grote sukkel moet zijn als je dat nu nóg niet bent. Dus wat zegt dat?" vraagt Pip zich af. Verder is ongeveer een kwart van de Nederlanders professor in de een of andere vage richting, betekent doctorandus tegenwoordig dat je wel eens naar de dokter bent geweest, wordt de meesterstitel ook door pabo's uitgedeeld en krijg je al ba achter je naam als je niet al in het eerste jaar uit de vmbo stapt.

Een voorbeeld van nutteloze titels is volgens Pip die van Dr. Bernhard. Zij is jaren geleden gepromoveerd op het onderwerp Facilitering van wisselgeldteruggave door middel van het bijvragen van kleingeld, en geeft toe weinig te kunnen met haar wetenschappelijke status: "Bij sollicitatiegesprekken vragen ze me vaak of mijn onderzoek met de komst van de Euro nog wel geldig is, en dat is niet zo. Ik snap niets van die muntjes. Het is een compleet andere systematiek." Ondanks haar doctorstitel heeft Bernhard het nog steeds niet tot hoofdcaissière weten te schoppen - wat toch ooit wel in de lijn der verwachting heeft gelegen.

Pip pleit nu voor één titel voor de échte uitblinkers, "zoals Superpip", en het afschaffen van "al die kleine titeltjes die elke idioot die een normaal stukje kan schrijven scoren kan."
20-02-2003 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)

Pagina van 105. | eerste | vorige | volgende | laatste | oude archief |

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 4

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon