Alle nieuwsflitsen

Pagina van 105. | eerste | vorige | volgende | laatste | oude archief |

Overtuigende Campagneposters (1)

05-11-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Egmond Overvallen door Moslim-Tsunami
De Nationale Kustwacht, extra paraat sinds politicus en amateur-theometeoroloog Geert Wilders vanochtend in de Volkskrant een waarschuwing deed uitgaan voor een moslim-tsunami aan de Nederlandse kust, heeft niet kunnen voorkomen dat het mooie Egmond aan Zee rond twaalf uur vanmiddag volledig onverwacht door dit onheilzame natuurverschijnsel werd getroffen.

De waarschuwing van Wilders - hoe goedbedoeld ook - kwam te laat, zo laat de Kustwacht bij monde van woordvoerder Beert Hilders weten. "Het herkennen van een tsunami, wat voor soort dan ook, kost tijd, en we hoorden pas vanochtend van de mogelijkheid," verklaart Hilders vanaf de top van de vlaggemast naast waar vanochtend nog het kustwachtgebouwtje stond. "Eerst moet het je opvallen dat de zee veel rustiger is dan normaal, zodat je op tekenen van het naderend onheil kan letten. Maar als je laat begint de kijken, dan kan je dat niet inschatten. Wij ervoeren vanochtend juist aardig wat deining."

Het gevolg was dat de Egmond-aan-zeeŽrs gewoon hun krantje zaten te lezen, op de gezellige ambachtelijke vismarkt flaneerden of broek, jurk, netten of burka aan het verstellen waren toen zij plots letterlijk overspoeld werden door de moslim-tsunami. Ooggetuige Gert Wielders (34) kon zichzelf net redden door met alle kracht die hij in zijn voor Egmondse begrippen oude lijf kon vinden de vuurtoren te beklimmen, buitenlangs.

"De zee was kalm. Te kalm, als je het me nu vraagt. En ineens was daar het oorverdovende lawaai! Gebrul van horden zwaardzwaaiende, vrouwen stenigende, op president of paus gelijkende poppen verbrandende, met sandaaltjes tegen onze christelijke symbolen aanslaande en het vrije woord beklemmende moslimmohammedaanse islamkrijgers, die als uit het niets uit de zee tevoorschijn kwamen en ons lieve, godvrezende en bovenal respectdragende dorp volledig onder de voet liepen. Ik zeg u: normen en waarden waren ver te zoeken toen zij de Arabische taal uitende onze gebouwen afbraken."

Geert Wilders, namens de Partij voor de Vrijheid de komende premier van Nederland, laat weten geschokt te zijn dat zijn waarschuwing zo snel waarheid is geworden. "Je zou haast denken dat mijn woorden de moslim-tsunami veroorzaakt hebben, maar dat kŠn natuurlijk helemaal niet. Het is helaas zo dat de Haagse regering het kleine Egmond (aan zee, red.) onvoldoende beschermd heeft. Ik pleit voor een grote atlantiekwal om ons land te beschermen tegen al deze nare invloeden van buitenaf, en het zo mooi schoon te houden."

Maar ondertussen zit Egmond (aan Zee) met de gebakken baklava. Langzaamaan trekken de horden zich weer terug, en wat achter blijft is een rampgebied. Geen huis staat meer overeind. Mensen lopen vertwijfeld over wat ooit de boulevard was, in de hoop hun geliefde ongestenigd, onberoofd en onbesneden terug te vinden. Het van de kerktoren afgeramde kruis ligt in de drek die de bodem van het ooit zo Hollandse plaatsje bedekt. Een dikke laag drek, zo bruin als het hemd van Geert Wilders.
07-10-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Den Haag Verrast Door Prinsjesdag
De verkiezingen komen eraan en dat is een drukke tijd voor de politici in Den Haag. En in alle drukte vergeet je wel eens iets. Bijvoorbeeld: Prinsjesdag.

En zo kwam het dat terwijl het Binnenhof bevolkt werd door druk folderende, geÔnterviewde, met de-man-in-de-straat ruziŽnde en natuurlijk bellende Kamerleden en ministers daar ineens een Gouden Koets door de poort kwam rijden, met daarin een vriendelijk zwaaiend maar toch ietwat gepikeerd staatshoofd.

Het duurde enige minuten voordat de benodigde hoogwaardigheidsbekleders waren opgetrommeld. Premier Balkenende zat met de deur op slot en Radio Twee hard aan op het torentjestoilet. Tweede Kamer-voorzitter Weisglas zat in een radiostudio. En het zoeken naar de voorzitter van de Eerste Kamer, Timmerman, werd gecompliceerd door het feit dat niemand wist hoe zij eruit zag.

Toen deze drie dan eindelijk bij de Ridderzaal waren gearriveerd om de koningin te verwelkomen - waarbij Balkenende de koningin een ferme zij het ongewassen handdruk gaf - bleek de deur op slot te zitten en moest er een kalender aan te pas komen om de conciŽrge ervan te overtuigen dat het toch ťcht alweer de derde dinsdag van september was. "Ja, inderdaad, de tijd vliegt," verzuchtte Beatrix op haar vriendelijkst, terwijl haar metgezel prins Willem-Alexander nog snel een fruitprakje in zijn jongste dochter propte. Zijn echtgenote was Prinsjesdag ook vergeten: MŠxima was zoals elke dinsdag op de thee bij haar ouders.

Uiteindelijk kon het Staatshoofd dan plaatsnemen op de Troon - na persoonlijk het door bouwvakkers achtergelaten lege bierkratje opzij te hebben gezet - om de troonrede voor te dragen aan de leden van de Staten Generaal, de bezoekers en natuurlijk via de media het Nederlandse volk. Er dienden zich echter alweer enkele problemen aan: er waren geen leden, bezoekers of media aanwezig, laat staan een troonrede. De premier verontschuldigde zich dat de rede nog in een geheime kluis lag, die pas op 26 september - volgende week dinsdag - open zou gaan.

Uiteindelijk hield de koningin - bijgestaan door de prins - dan maar een geÔmproviseerde monoloog over de basis van de Staatshuishouding: Rust, Reinheid en Regelmaat. Door het kordate optreden van Kamervoorzitter Weisglas, die deze opvoering met zijn mobieltje wist te filmen, kon het volk hier later toch nog van genieten.

Na de rede heeft Timmerman nog wel "leve de koningin" geroepen, maar alleen Willem-Alexander en zijn dochters deden nog een beetje mee met de hoera. Hierna pakte het koninklijk gezelschap snel de tram naar huis - de koets bleek gestolen, waarschijnlijk door metaalhandelaren.

De regering heeft - in samenspraak met het Parlement - besloten volgend jaar de troonrede en miljoenennota weer gewoon te laten uitlekken, in de hoop dat dit de oplettendheid van pers en politiek zal verhogen.
19-09-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Modeshow Zet Windmachines In
In de moedige strijd die de modewereld - zoals u weet - al jaren voert tegen anorexia en de verheerlijking daarvan door die vermaledijde mannequins worden voortdurend nieuwe wapens bedacht. Soms zijn dat ingewikkelde, zoals bij de Pasarela Cibeles in Madrid, waar van de modellen de Body Mass Index wordt berekend om te kijken of ze niet ondervoed zijn. Maar de organisatoren van de in Nederland toonaangevende modeshow, het Megamodeprijsspektakel, laten zien dat een eenvoudige oplossing minstens zo efficiŽnt kan zijn.

"Door een windmachine in te zetten schiften wij eenvoudig de gezonde modellen van de probleempjes," vertelt de trotse uitvinder van de Model Storm Air Blower, Peter Timofeeff. "Het idee is simpel: bouw een catwalk, zoals deze hier die uitkomt op het IJ. Zet de Model Storm Air Blower - een grote ventilator - in de coulissen en zet alle modellen ervoor. Als de show moet beginnen zet je het apparaat gewoon een paar seconden aan. En daar gaan ze!"

De demonstratie met echte modellen laat inderdaad zien hoe efficiŽnt het systeem werkt. Niet alleen worden de veel te dunne modellen in enkele seconden de catwalk afgeblazen, het IJ in (wat volgens Timofeeff "niet zo erg" is, omdat ze "toch wel blijven drijven"), maar de te dikke dames en heren komen juist helemaal niet uit de coulissen tevoorschijn. Alleen de goed uitziende, maar toch niet eng dunne modellen glijden soepeltjes uit de gordijnen tevoorschijn en kunnen aan de show meedoen.

Het goedkope en slimme systeem vereist wel goede afstelling, aldus Timofeeff. "Het hangt natuurlijk af van de lengte van de catwalk hoe hard je moet blazen. Ook moet je rekening houden met de doelgroep. Bij bijvoorbeeld een bontshow zitten er nou eenmaal veel pruiken in de zaal, en die blaas je er ook zo af. Zo ben ik tijdens de ontwikkeling op een dag mijn snor verloren."
19-09-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Nawijn Stapt Uit Groep Nawijn
Tweede Kamer-lid Hilbrand Nawijn stapt met onmiddellijke ingang uit zijn fractie Groep Nawijn en gaat alleen verder. Reden hiervoor is een "politiek verschil van mening" met het andere fractielid, Gerard van As, die onlangs vanuit de LPF overstapte naar de Groep. Het meningsverschil zou zich hebben toegespitst op het aan te schaffen merk koffie. Van As prefereert een melange met flink wat Robusta, terwijl Nawijn meer een Mocca-aanhanger zegt te zijn.

Nawijn heeft de scheidend voorzitter van de Kamer, Weisglass, gevraagd om als eenmansfractie door te mogen gaan onder de naam "Mocca Royal". Van As gaat door met zijn Groep Nawijn. Naar verluidt zijn er onderhandelingen gaande tussen de Groep Nawijn, en de Groep Van Oudenallen, waarvan de leden ook niet meer met elkaar door ťťn deur zouden kunnen.
18-08-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Journalist Stuit op Castro-Video's
Een reporter die voor het Nederlandse tv-programma Netwerk op Cuba aan het werk was, is per toeval gestuit op een verzameling videobanden waarop de Cubaanse Leider Fidel Castro zijn tachtigste, negentigste en honderdtwintigste verjaardag viert. Op elk van de banden houdt de president een krant in zijn hand, waarop duidelijk de betreffende datum (13 augustus 2006, 2016 en 2046) te zien is, en op elke volgende band heeft hij een langere baard. Volgens de Netwerk-reporter zou er wellicht sprake kunnen zijn van opzettelijke misleiding van de Cubaanse kijker.

De journalist was eigenlijk op het zonnige eiland om een reportage te maken over de door het Amerikaanse handelsembargo ernstig in het slop geraakte Cubaanse porno-industrie (het is komkommertijd), toen hij in een schijnbaar verlaten filmstudio op de video's stuitte. Behalve de birthday tapes vond hij nog een aantal banden waarop Castro, met wisselende toespraak- en baardlengte, onder andere uithaalt naar "die dekselse Amerikaanse president" (die hij niet met naam noemt), meldt dat hij "met een zeer modern vervoersmiddel" op reis gaat en het nationale honkbalteam feliciteert met "deze nieuwe historische overwinning dan wel heldhaftige nederlaag".

Daarnaast lagen er in de studio enkele opplakbaarden, ouderwetse, moderne en futuristische trainingspakken en een sigaar (hoewel die ook bij een andere opname als rekwisiet zou kunnen zijn gebruikt).

Wereldleiders als Bush, Blair en Balkenende hebben van de Cubaanse overheid geŽist om met sluitend bewijs te komen dat Castro nog leeft, omdat het er - aldus Balkenende - "alle schijn van heeft dat er naar aanleiding van deze vondst getwijfeld kan worden aan het nog op het eiland althans levend aanwezig zijn van de heer Castro."

Cuba heeft - bij monde van een Raķl Castro-lookalike - gezworen dat de held van de revolutie nog onder de levenden is. Als bewijs werd er een video getoond waarop Fidel, zo kwiek als wat, de Cubaanse vlag op de maan plant.
15-08-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Verdonk Alleen Door
Rita Verdonk gaat door als rompkabinet. Dat heeft de geplaagde minister zojuist verklaard tijdens haar eerste publieke optreden sinds de motie van wantrouwen van maandag. Voorafgaande aan een werkbezoek aan een fabriek van geluidsarme rookmelders liet de minister weten haar portefeuille niet beschikbaar te stellen.

"Wat de andere collega's doen moeten zij weten, maar ik heb geen enkele behoefte om demissionair te worden. Er is nog genoeg te doen voor me. Bovendien is het duidelijk geworden dat ik niets verkeerd heb gedaan. Als er iemand is die op moet stappen, dan is dat Ayaan Hirsi 'Ali'," aldus de minister.

Toch is het wel een beetje vreemd om, als zelfs de premier zijn ontslag aanbiedt, domweg te blijven zitten. De vraag of dit staatsrechtelijk wel in de haak is staat voor de komende nacht op de agenda van de Tweede Kamer. Maar Verdonk ziet geen probleem: "Ik heb hier een brief van de premier ťn de koningin, waarin letterlijk staat: Rita, onze zegen heb je. Jij hebt niets fout gedaan. Wij zaten fout en blijf jij maar fijn doorgaan. Dus dat is geregeld."

Dat noch de premier, noch het staatshoofd deze brief heeft ondertekend is volgens de minister "echt weer zo'n pietepeuterig gedoe". Volgens haar is dat nog niet gebeurd "om de domweg praktische reden dat ze zich nog niet kunnen vinden in de inhoud van de brief."

Nu de minister in het nieuwe rompkabinet alle posten in handen heeft, hoopt ze recht door zee en krachtdadig te handelen. Zo zal Verdonk als minister van Verkeer het fileprobleem aanpakken door voortaan alleen nog mensen met een Nederlands paspoort op de snelwegen toe te laten. En volgens minister van Economische Zaken (Verdonk) wordt de privatisering van Schiphol nog deze week afgerond door de verkoop van alle aandelen aan grootverbruiker IND. De minister van Landbouw (Verdonk) zal zich vandaag nog gaan inzetten voor outsourcing van de asperge- en snijbloemteelt naar Polen.

De minister van Binnenlandse Zaken (Verdonk) wil eens kijken of er snel iets te doen is aan al die immigranten in het binnenland, de minister van Buitenlandse Zaken (Verdonk) wil juist proberen om meer immigranten in het buitenland te krijgen, terwijl de minister van Defensie (Verdonk) de allochtone medemens, met het oog op de komende missie in Uruzgan, juist van harte uitnodigt om "in naam van hun nieuwe land mee te strijden."
30-06-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Massaal Verlies Nederlanderschap
De zaak Hirsi Ali - die gisteravond op ernstig fysiek aandringen van minister Verdonk haar paspoort in de door het ook aanwezige Kamerlid Nawijn meegebrachte papier­versnipperaar moest gooien - blijkt deel uit te maken van een diepgravend onderzoek naar het Nederlanderschap van vele, vele bekende "Nederlanders". De Verdonkmannetjes van de IND zijn op zoek naar leugens bij het verkrijgen van de Nationaliteit, maar er wordt natuurlijk meteen ook gekeken of men wel "Goed Nederlander" is.

Zo is al uitgelekt dat de bekende weerman Erwin Kroll waarschijnlijk uitgezet moet worden. Kroll heeft altijd volgehouden dat hij als zuigeling te vondeling is gelegd voor het kantoor van het KNMI in De Bilt. Omdat zijn adoptieouders (de volledige toenmalige afdeling Hogedrukgebieden van het weerinstituut) in goede trouw handelden en bovendien Nederlander waren, werd Kroll automatisch ook Nederlander. Er zijn echter aanwijzingen dat Erwin pas op zijn zestiende in Nederland is gekomen, toen hij door het KNMI werd gekocht van de OekraÔense weerkinderenmaffia. Kroll heeft gisteren telefonisch van het IND te horen gekregen dat hij zich "maar beter vast op het Oost-Europese weer kan concentreren."

Maar ook mensen aan wier Nationaliteit niemand ooit twijfelde blijken in de problemen te zijn gekomen. De bekende VVD-er Hans Wiegel heeft een fax gekregen waarin de IND hem om een reactie vraagt op de geruchten dat hij geen Amsterdammer, maar een Saoedische moslimfundamentalist is, die op 1 januari 1963 illegaal bij Vaals ons land is binnengedrongen om onze Christelijke samenleving te ondermijnen. Volgens een anonieme Dieverse buurman brandt er reeds sinds het ochtendgloren een grote stapel zwartwitgeblokte hoofddoeken op het land van de coryfee.

De woordvoerder van Verdonk laat weten dat de lijst met namen van mensen die door de IND onder de loep genomen moeten worden "te lang is om te faxen". Volgens hem is het zo ongelofelijk veel werk om het leven van al deze mensen te controleren, dat wordt overwogen om praktisch te werk te gaan. In elk geval wordt "iedereen met een buitenlands uiterlijk, een buitenlandse mentaliteit of gewoon een onnationale inborst" uitgezet, tenzij er sluitend bewijs van Nederlanderschap bestaat en deze tijdig door de ambtenaren kan worden gecontroleerd.
16-05-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Rutte Gestopt Bij Grens
Staatssecretaris Mark Rutte mag het land niet in. Op terugreis vanuit MŁnchen is hij op de Nationale Luchthaven (Schiphol) aangehouden en geboeid en afgetapet in het niet afgebrande deel van de vreemdelingenbewaring gegooid. Er zouden problemen zijn met zijn paspoort, zo meldt de woordvoerder van de minister voor Vreemdelingenzaken, Rita Verdonk.

Terwijl de altijd spraakzame Rutte in MŁnchen een lezing hield voor het jaarlijkse congres van de Internationale Bond van Falende Campagnestrategen met Ambitie, hebben ambtenaren van de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND op verzoek van minister Verdonk zijn Nationaliteitsstatus onderzocht. Na langdurig spitten bleek dat Rutte geboren is op 14 februari 1967 in Den Haag, waarop deze stad voor die datum door Verdonk per decreet en met terugwerkende kracht als "Het Buitenland" is aangemerkt. Rutte is, kortom, een buitenlander die hier niets te zoeken heeft.

Minister Verdonk heeft "geschokt" op dit nieuws gereageerd. "Maar regels zijn regels en ik ben een vrouw van mijn woord. Ik vind het wel jammer, want nu komt er van een debat tussen ons weinig terecht." Rutte en Verdonk zijn allebei kandidaat voor het lijsttrekkerschap van hun partij, de VVD.

Ruttes advocaat, Mr. Ketwaru (die meer cliŽnten in het cellencomplex heeft), noemt het optreden van de minister "je reinste machtsmisbruik." Verdonk vindt dat onzin: "Nou breekt mijn mooie, Oudhollandse klomp! Iedereen zeurt altijd dat ik te star ben en niet voldoende gebruik maak van mijn bevoegdheid om in een individuele zaak zelf een afweging te maken. En dan doe ik dat eens een keer, en dan is het weer niet goed."

Volgens de IND wordt Rutte volgende week uitgezet. Waarheen is niet helemaal duidelijk. In principe zou dat naar het Den Haag van 1967 moeten, maar dat stuit op praktische bezwaren. Daarom denkt men nu aan SyriŽ.
07-04-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Militairen Staken Wegens Pornoverbod
Het verbod om pornofilms te vertonen in openbare ruimtes bij de krijgsmacht heeft tot een spontane staking onder de jongens en meiden (maar vooral de jongens) van het leger geleid. Daardoor liggen de meeste schiet- en/of hindernisbanen er nu verlaten bij, dobberen allerlei fregatten maar wat rond, en blijven junks in de buurt van het Duitse Seedorf verstoken van speed en heroÔne.

Volgens de militaire vakbonden, die over deze zaak graag met "iemand van de staf, maar niet met dat generaaltje van personeelszaken" willen overleggen, wordt de indruk gewekt dat de meeste mannelijke militairen geen respect hebben voor vrouwen. Maar dat is niet zo, aldus Otto Odol van de Algemene Nederlandse Actie­groep Assistentie Land­macht­personeel (ANAAL): "Integendeel, zou ik juist willen zeggen. En dan bedoel ik niet alleen het respect voor wat die dames in dat soort films allemaal blijken te kunnen."

Ook de woordvoerder van de bij de Luchtmacht populaire Bond Aviateurs, Grondpersoneel en Eskadervliegers (BONDAGE) vindt het huidige "normen- en waardendebat" een storm in een glas water: "Onze jongens werken hard. Komen moe maar vol adrenaline weer op hun basis aan. Tja, de dames snappen ook wel dat je dan geen tijd hebt om eerst die hele romantische riedel af te draaien. Ik denk dat de kantinejuffrouwen en schoonmaaksters, en wat die dames verder maar voor baantjes hebben, juist erg blij mogen zijn dat onze leden meestal een filmpje opzetten," aldus Mike Mieters, die het verbod op porno bij de Luchtmacht vergelijkt met "een verbod op water in de zee".

En daar waar de huidige rel begon, bij de Marine, denken ze er net zo over. Volgens C. Iglo van marinematrozenclub De Kruisraketten is er nog nooit respectloos omgegaan met welke collega dan ook. "Al onze leden gaan volgens de hoogste normen met elkaar om." Daarom spreekt het volgens Iglo voor zich dat "een matroos die zich dag in dag uit zo hoogstaand tegenover alle collega's gedraagt, zich helemaal laat gaan als hij ineens een vrouwtje tegen het lijf loopt."

Hoewel het ministerie van Defensie zich op dit moment nog geen zorgen maakt over deze "kinderachtige reactie" op het pornoverbod, zou een langere staking wel degelijk problemen kunnen opleveren. Volgens minister Kamp zou de humanitaire hulp in gevaar kunnen komen: "Op allerlei plekken in de wereld zitten vrouwen en kinderen in opvangkampen elke dag weer in gespannen angst te wachten: zouden die Hollandse vredessoldaten vandaag wťťr komen? Om die mensen gaat het, die kunnen we niet teleurstellen."
28-03-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Verdonk Zet Alle Christenen Uit
Het vrijlaten door een Afghaanse rechtbank van de tot het christendom bekeerde moslim Abdul Rahman, die volgens de mooie tradities van het met het Westen bevriende land eigenlijk onthoofd, gevierendeeld of verbrand had moeten worden, is voor minister Verdonk van Integratie-In-Het-Land-Van-Herkomst reden om het uitzetten van Christenen naar landen waar ze gevaar lopen weer in ere te herstellen. En daarbij gaat het niet alleen om uitgeprocedeerde asielzoekers, want volgens de minister - die vanwege de grootverbruikerkorting nogal wat vliegtuigstoelen te vullen heeft - loopt geen enkele christen in moslimlanden gevaar, dus ook niet de autochtone. Vooral op de Veluwe is geschokt op dit bericht gereageerd.

"We zijn gewoonlijk heel gezagsgetrouw, maar dit is toch wel even slikken," zegt de Elspeter dominee Ron Brandsteder ("geen familie van wie?"), terwijl hij zittend op zijn koffer op het station van Nunspeet nog wat door de extra uitgave van het Reformatorisch Dagblad bladert, waarin het slechte nieuws wordt aangekondigd. "Misschien is het wel waar dat mijn zonen IsmaŽl, Izašk, Zimran, Joksan, Medan, Midjan, Jisbak en Suach en ik geen gevaar lopen in Saudi-ArabiŽ, en mijn vrouw zal ook wel wennen aan zo'n sluier. Toch begrijp ik niet helemaal wat we nou verkeerd hebben gedaan. Maar goed, de wegen van de Heer zijn ondoorgrondelijk en het vliegtuig vertrekt om half vier. Dus, even zuchten en gaan."

Het ministerie van Justitie laat weten dat alle christenen op zijn laatst komende koopzondag naar Iran, Saudi-ArabiŽ of Jemen moeten zijn vertrokken. Toch hoeven de gelovigen die niet vertrekken niet bang te zijn voor hardhandige uitzettingen, vreemdelingendetentie of andere sancties. Volgens Verdonk zal het zover niet komen: "Als die mensen zich gewoon gedeisd houden en hun geloof alleen op een goed geÔsoleerde zolder belijden lopen ze geen enkel gevaar."
28-03-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Ophokplicht Voor Wipkippen
Minister Cees "Eigen Kip Eerst" Veerman van landbouw, natuurbeheer en speeltuinveiligheid heeft de Nederlandse gemeenten zojuist opgedragen alle zogenaamde wipkippen binnen te halen. Volgens het ministerie betreft dit een normale voorzorgsmaatregel, maar bronnen rond de Nederlandse griepcentra suggereren dat er wel eens meer aan de hand zou kunnen zijn.

Zo gaat er een hardnekkig gerucht dat een zevenjarig meisje uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn hoge koorts heeft gekregen na het langdurig gebruik maken van de lokale wipkipfaciliteit. En op een kinderboerderij in Apeldoorn zouden op aanwijzing van enkele jonge bezoekertjes zo'n achthonderd dode zwanen zijn gevonden, op enkele meters afstand van wederom een wipkip.

Kenners zijn het erover eens dat een zogenaamde "wipkiproute" voor de overdracht van de gevreesde vogelgriep op mensen zeer onwaarschijnlijk is. "Allereerst is de kans dat een wipkip de ziekte krijgt erg klein," licht professor Osterhaus, een wereldberoemd vogelgriepexpert, toe. "Het is tenslotte geen ťchte kip maar slechts een in min of meer de vorm van een kip uitgevoerd speeltoestel." En als die overdracht tůch slaagt, dan moet een mogelijk menselijk slachtoffertje "uitermate intensief van de betreffende kip gebruik maken," en bovendien "ofwel in de kip bijten of eraan likken, ofwel zťťr schaars gekleed op het toestel plaatsnemen."

Toch is deze route, hoe onwaarschijnlijk ook, niet volledig uitgesloten. Of de geruchten over slachtoffers nou waar zijn of niet, het is volgens Osterhaus een goed idee om "een beetje op te passen met alles wat met vogels, griep of een mogelijke explosieve combinatie daarvan te maken heeft." Berichten als zou een intensieve wipkipsessie tot het leggen van een ei door wipkip of gebruiker hebben geleid worden, vooralsnog, door alle experts naar het rijk der fabeltjes verwezen.
24-03-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)

Pagina van 105. | eerste | vorige | volgende | laatste | oude archief |

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 1

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon