Alle nieuwsflitsen

Pagina van 105. | vorige | volgende | laatste | oude archief |

John de Mol Verkoopt Endemol
TV-producent John de Mol gaat zijn productiebedrijf Endemol verkopen. Dat heeft Vis in het Net vernomen van een betrouwbare bron op het gebied van grote overnames, de AFM. De Mol zou Endemol kwijt willen omdat hij genoeg heeft van het "plastic" van het televisiewereldje, "waar iets altijd meer waard lijkt dan het is." Het bedrijf wordt overgenomen door het Spaanse Telefónica, voor 5,5 miljard euro.

De woordvoerder van Telefónica, Telefoonpiet, laat desgevraagd weten erg blij te zijn met de komende aankoop. "Wij hebben net ons oude productiebedrijf van de hand gedaan, dus kunnen wel weer wat gebruiken." Hij geeft toe dat het om een erg hoog bedrag gaat, maar gelooft er heilig in dat dit "pronto terugverdiend is."

John de Mol meldt bij monde van zíjn woordvoerder, Jack Spijkerman (die naam doet bij de oudere kijkers wellicht nog een belletje rinkelen), dat hij "erg blij en opgelucht" is. "John zat - we zeggen het maar eerlijk - een beetje in zijn maag met Endemol, en bovendien was hij blut doordat hij laatst een impulsaankoop heeft gedaan. Dat wordt nu weer rechtgezet."

Wat De Mol met het enorme bedrag gaat doen weet Spijkerman niet. Wel zijn er - zo fluistert hij - geruchten dat De Mol ongeveer de helft van het geld wil gebruiken om zijn eerste bedrijfje terug te kopen, puur om het sentiment.
15-05-2007 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Horeca: Restaurants Voedselvrij
De belangenbehartiger van de horeca in Nederland, Horeca Nederland, is eindelijk overstag. De organisatie wil dat er al begin komend jaar niet meer wordt gerookt waar er kan worden gegeten. Daarom zal in alle restaurants, hotels en cafetaria's het nuttigen van een maaltijd in welke vorm dan ook ten strengste worden verboden.

Volgens horecawoordvoerder Blonde Trees, tevens eigenaar van de gelijknamige snackcounter (Blonde Trees), is het tot alle leden doorgedrongen dat "eten en roken gewoon niet lekker samen gaan. Dat is echt heel smerig en moet snel stoppen."

Tijdens de jaarvergadering van de horecamensen, dit jaar gehouden in café It Hûske in Beetstersweach, was de keuze tussen het bord en de asbak snel gemaakt: "Het gaat ons in de eerste plaats om de gezelligheid. Eten ken je ook thuis," aldus Blonde Trees - die zijn bijnaam overigens te danken heeft aan zijn nicotinekleurige snor.

Minister Klink van Volksgezondheid, Happy Hours en Roken is erg blij met het besluit van de gezamenlijke horeca. "Wij zijn altijd erg voor zelfregulering. Niet zozeer vanuit één of ander principe, maar gewoon omdat het verdomde moeilijk is om wetten te maken. Dus het maakt ons niet zo veel uit wát er besloten wordt, als men maar iets doet."

Er komen, als het aan Blonde Trees ligt, wel speciale afgesloten eetruimten, waar niet bediend wordt. Klanten kunnen daar zelf meegebrachte broodjes nuttigen, "opdat de honger de gezelligheid niet zal hinderen," aldus de corpulente zestiger.
18-04-2007 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Plasterk: Nederlands Onderwijs Nog Erg Achter Op VS
Minister Plasterk van Onderwijs vindt het Nederlandse onderwijssysteem nog te erg achterlopen op de VS. Op een lezing voor de Nederlandse Vakantievereniging - een belangrijke onderwijsvakbond - sprak hij zijn bewondering uit voor het Amerikaanse campussysteem.

Volgens de minister leven studenten in Nederland "te los" van hun universiteit of hogeschool, waardoor ze te weinig binding met hun opleiding hebben: "Voor Nederlandse studenten is hun opleiding één van de vele zaken waar ze zich mee bezig houden, waardoor ze niet de juiste academische instelling hebben. Voor studenten op één van de vele campussen in Amerika is hun school hun leven. Ze staan er mee op en gaan er - in verreweg de meeste gevallen - ook weer mee naar bed. Hiermee kweek je betrokken, stabiele en sociaal ingestelde mensen."

Plasterk wil op korte termijn beginnen met het opzetten van campussen bij Nederlandse instituten. Volgens hem kan het Amerikaanse systeem bijna rechtstreeks gekopieerd worden, "alleen dan zonder al die overdreven beveiligingspoortjes."
17-04-2007 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Verhagen Naar Guantanamo Bay
Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft tijdens zijn bezoek aan Washington (V.S.) de verrassing van zijn leven gekregen! Het ene moment liep hij nog enigszins onwennig in zijn ministerspak door de gangen van het Witte Huis, het volgende werd hij in een oranje pakje en met gebonden handen en voeten een transporthelikopter ingesleept en afgevoerd naar Cuba.

Volgens Stephen Hadley, de Amerikaanse Nationaal Veiligheidsadviseur, bij wie Verhagen op bezoek was, wordt onze minister gezien als een vijandige strijder, die "de komende jaren zoals alle vijandige strijders in Guantánamo Bay naar Heavy Metal zal moeten luisteren." De minister heeft volgens Hadley een poging gedaan tot een "zelfmoord­gasaanval op het Witte Huis."

In Nederland wordt geschokt gereageerd op de detentie van Verhagen, maar is men niet verbaasd over de beschuldiging. "Iedereen die wel eens in de Tweede Kamer of de Trèvezaal is geweest kent Maximes 'gasaanvalletjes'," vertelt premier Balkenende. "Er hangt niet voor niets een waarschuwing voor astma-patiënten naast zijn voordeur."

De plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken, Nebahat Albayrak, belooft om "binnenkort wel een keer" contact te hebben met haar Amerikaanse collega: "Wij zullen er natuurlijk op aandringen dat onze minister zo snel mogelijk wordt vrijgelaten. Maar als dat niet haalbaar is nemen we er ook genoegen mee als hij kan worden overgebracht naar ons eigen detentiekamp op Vlieland, Mohammed Bay. En we maken hoe dan ook eerst even van de gelegenheid gebruik om de boel hier een paar dagen flink door te laten luchten."
03-04-2007 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Groot Tekort Zwitserse Kaas
De stremming in de Rijn bij Keulen, waar sinds zondag gewerkt wordt aan de berging van 31 van een schip gevallen zeecontainers, begint grote gevolgen te krijgen voor de bevoorrading van Nederland met Zwitserse producten. Klokken­verkopers in heel het land zitten met hun handen in het haar, maar vooral de leveranciers van de bekende doosjes Zwitserse Strooikaas vrezen het ergste.

De authentieke verpakking, de scherpe smaak, de typische geur van Alpenkruiden en kunstmest: wie herkent de Zwitserse Strooikaas niet zonder problemen uit duizenden andere levensmiddelen, zoals bijvoorbeeld de Duitse Plokworst, de Franse Mosterd of de Deense Feta? Nu sinds zondag de aanvoer gestagneerd is, en oplettende liefhebbers zijn gaan hamsteren, is het gele kartonnetje een schaars goed geworden in de schappen van supermarkt en kaasdetaillist gelijk.

Sinds jaar en dag worden de op de St. Geska geteelde Alpenkruiden in Surselva vermengd met de uit echte Hinterrheiner koeien gewonnen kaas, waarna het eindproduct in de opvallende maar vooral ook verrassend waterdichte verpakking in de Rijn wordt gegooid, waaruit enkele tientallen hypermoderne strooikaas­visserij-installaties het er bij Wijk bij Duurstede weer opcollecteren, zoals het jargon luidt.

Enkele uren na het ongeluk met de zeecontainers begon de hoeveelheid opgecollecteerde doosjes langzaam af te nemen, en op maandagochtend werd rond tienen het laatste doosje gewonnen. Sindsdien zit ons land zonder, en komt Keulen er overigens in om, maar die rare Duitsers houden niet van Zwitserse Strooikaas en verwerken het nu massaal tot vloeibare voeding voor de bij hen steeds schaarser wordende snijbloemen.

De woordvoerder van de Samenwerkende Zwitserse Strooikaascollectanten, Bern Basel - die, als dank voor al zijn goede werk, al sinds jaar en dag door de Zwitserse fabrikant op de pakjes wordt afgebeeld - vreest dat als deze situatie nog enkele dagen aanhoudt, "de koekoek zal koekoeken voor de traditionele productiewijze van de Strooikaas." Volgens Basel zal de industrie dan moeten overstappen op een minder traditionele productiewijze. "We zullen dan moeten overwegen of we toch niet gewoon die peterselie hier in de oude kaas moeten gooien."
27-03-2007 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Ter Horst: Erkenning België Dubieus
De Nederlandse erkenning van België als onafhankelijk koninkrijk - toch alweer 168 jaar geleden - moet onder de loep worden genomen. Dat vindt Guusje Ter Horst, onze kersverse minister van Binnenlandse (waaronder blijkbaar ook Belgische) Zaken.

Volgens Ter Horst is Nederland in 1839 gedwongen tot ondertekening van het Verdrag van Londen, en wist de toenmalige vorst, koning Willem I bovendien niet wat hij deed. "Ik heb sterke aanwijzingen dat Willem dacht dat hij de onafhankelijkheid van Londen bezegelde," aldus Ter Horst, die ons in haar tijdelijke woning in Den Helder te woord staat. (De minister wil, om feeling met haar werkterrein te krijgen, tijdens haar ministerschap elke dag in een andere plaats wonen.) "Zo was hij per abuis naar Brussel gereisd omdat hij dacht dat het het verdrag van België over Londen was, en wordt hij in de stukken aangehaald als zijnde van mening dat de Engelsen Venlo terug moeten geven."

Maar er zijn ook argumenten voor het intrekken van de Belgische onafhankelijkheid die niets met de geschiedenis te maken hebben: "Ik noem alleen maar een snelwegvignet - goed, ingetrokken, maar alleen omdat wij, de rechtmatige regering van België, bezwaar hebben gemaakt. Ik noem een havenstaking - ok, in Rotterdam, maar wie lopen er met de containers weg? Ik noem de belasting- en/of schaatsbelgen - die inderdaad zijn teruggefloten respectievelijk -gekomen, maar toch. Ik noem de IJzeren Rijn, met Belgische treinen op ons grondgebied. Dat moeten gewoon ónze treinen op ons grondgebied zijn."

Teneinde vast te stellen of deze mogelijke hereniging of, zoals Ter Horst het liever noemt, terugwenteling ook bij de overige leden van het Kabinet speelt hebben wij premier Balkenende en minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen om commentaar gevraagd. Maar aangezien Balkenende laat weten "nooit over komende oorlogsplannen" te praten, en Verhagen ons naar de minister van Defensie verwijst, kunnen wij nog geen conclusies trekken over de toekomst van België en Nederland. We houden u op de hoogte.
27-03-2007 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Koopzondag Voortaan Op Maandag
De nieuwe coalitie van christenen en daarmee heulende sociaaldemocraten is nog niet eens honderd dagen aan de macht, maar toch beginnen de eerste poldercompromissen tot stand te komen. Na het nieuws van minister Klink dat de Pil terugkomt in het basispakket, zij het alleen voor 65-plussers, en de aankondiging van minister Bos dat de hypotheekrenteaftrek voor huurders wordt afgeschaft, komt minister Van der Hoeven van Economische Zaakjes nu met het bericht dat de koopzondag behouden blijft, maar wel voortaan op maandag valt.

"Het past in het hele plaatje van het de dialoog aangaan met het maatschappelijk middenveld dat we dit soort pragmatische oplossingen vinden voor problemen die onder de burgers heel erg spelen," aldus de met de socialisten heulende christenminister, die zo vriendelijk was ons op haar vrije dag, tijdens het uitoefenen van haar hobby (amateur­paal­dansen) te woord te staan.

Volgens haar worden met het verplaatsen van de twaalf koopzondagen per jaar naar de maandag zowel de belangen van de "bezorgde christen" als die van "het kooplustig gepeupel" gediend: "Op zondag doen we weer waarvoor de dag bedoeld is: per paard-en-wagen door de winkelstraat naar de kerk rijden. En toch houden we die ó-zo-gezellige koopzondagen, maar dan op maandag en zonder dat je steeds in de paardenpoep trapt."

Van der Hoeven vindt de oproep om het aantal koopzondagen te verhogen van twaalf tot vierentwintig, of zelfs - zoals sommige middenstanders willen - vijfenvijftig per jaar, "nogal over the top, zoals ze dat in Amerika noemen." Volgens haar moeten we niet vergeten dat er voor elke koopzondag een normale winkeldag moet worden ingeleverd. "De winkels kunnen niet twee keer tegelijk open zijn, dus als er teveel koopzondagen komen - op maandag - dan kost dat teveel koopmaandagen, en die omzet willen ze winkeliers natuurlijk niet missen, en terecht!"
22-03-2007 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Vis in het Net niet al te actief

Beste Vis in het Net Fan
Zoals u wellicht was opgevallen wordt "je dagelijkse portie satire" tegenwoordig niet al te vaak meer bijgewerkt. Dit komt vooral omdat de eigenaar, hoofdredacteur, schrijver etc. het nogal druk heeft met andere zaken, waaronder zijn bedrijf Spin in het Web Webruimte, en zijn 2 logistieke problemen van 2 en 0 jaar oud.

In overleg met trouwe aanhang en medewerkers wordt de stekker niet uit Vis in het Net getrokken. We houden hoop op betere tijden en meer inspiratie. Het plan is nu om Vis in het Net om te bouwen tot een collectieve site, waarin iedereen nepnieuws kan plaatsen. We denken aan een systeem waarbij de "leden" (auteurs) hun oordeel over ingezonden stukken mogen uitspreken, en de stukken aan de hand van een totaalscore worden geplaatst (of iets dergelijks).

Zolang dat er nog niet is roep ik iedereen van harte op om te (blijven) schrijven. Kom maar op met dat nepnieuws! Zoals dat voorheen ook gebeurde zullen de stukken handmatig (door mij persoonlijk) worden bekeken. Als ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Vis in het Net, worden ze geplaatst, en anders niet.

De niet schrijvende lezer wordt bij deze uitgenodigd om door het lijvige archief te bladeren, eens te kijken op een andere website, zoals Serveersuggestie.nl, of gewoon wél te gaan schrijven.

Jelmer Jellema - Hoofdredacteur
26-01-2007 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Stempotloden Ook Fraudegevoelig

21-11-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Het Vis in het Net Stemadvies: Martin Gaus For President!
Op de kandidatenlijst van veel partijen die aan de Kamerverkiezingen meedoen, prijkt de naam van een Bekende Nederlander op de laatste plaats: de lijstduwer. De bedoeling is simpel: het gaat niet om de poppetjes, maar om de inhoud. En hoe kan je die inhoud beter onder de aandacht brengen dan met een mooi poppetje? Huub Oosterhuis (SP, op de dertigste dus plots verkiesbare plaats), Simon Vinkenoog (GVIP) en Simon Fortuijn (EénNL) zijn zulke lijstduwers. De Partij voor de Dieren heeft niet één, maar meer dan tien lijstduwers, waaronder Martin Gaus, wat ons betreft de nieuwe minister-president van Nederland.

De redactie van Vis in het Net houdt zich gewoonlijk op de vlakte over haar eigen politieke voorkeuren. De lezer van een onafhankelijke site als de onze hoeft immers niet te weten dat wij Bos' kontje eigenlijk nogal tegenvallend vinden, of dat onze eigenaar N. Vis zelf in zo'n trendy Balkenende-shirtje rondloopt. Wat wij van Verdonk vinden dúrven we niet eens hardop te zeggen (uit angst adequaat behandeld te worden), en het gaat niemand iets aan dat we een GroenLinks-vlaggetje aan de antenne van onze SUV hebben hangen.

Maar de tijd is nu gekomen om ons uit te spreken. Het water staat ons land aan de lippen. Het Nederlandse Volk is als zijn honden: we zijn lui, we zijn onhygiënisch, we lopen maar wat rond en blaffen alleen niet tegen elkaar als we bovenop elkaar klimmen. We zijn een stel luie vieze honden die hun eigen mand bevuilen. Wat wij nodig hebben is een lijn om aan te lopen, een wurgband om in bedwang te worden gehouden. Een bemoedigend woord als we het goed doen, een tik op de snuit als we niet willen luisteren.

Nederland heeft behoefte aan de ferme hand van ons nieuwe baasje, Martin Gaus.

Dus stemmen we met zijn allen op de lijstduwers van de Partij voor de Dieren. Dat onze melk en eieren dan wat duurder worden nemen we maar voor lief. Vier jaar lang een kabinet-Gaus, met Georgina Verbaan als vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken, Maarten 't Hart op Integratie en Emancipatie, Jan Wolkers op Cultuur en Vandalismebestrijding en Kees van Kooten minister van Normen en/of Waarden! Ivo de Wijs mag zich uitleven op de troonrede en de wekelijkse persconferentie van de premier wordt ingekort tot 1 minuut. Elke vrijdag roept premier Gaus: "En nu is het afgelopen! Nee! Nee! Stout! In je mand!" En we lopen weer een week braaf naast en bedenken ons wel drie keer voordat we grommen of blaffen.

Bos spreekt je aan op je verantwoordelijkheid.
Balkenende stelt een respect-commissie in.
Rutte geeft je nog één kans en dan moet het afgelopen zijn.
Gaus trekt je band aan tot je bijna stikt. Hij laat pas los als je ophoudt.

Gaus For President!

De redactie
21-11-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Overtuigende Campagneposters (2)

14-11-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)
Wouter Bos Opgesloten In Zeepkist
PvdA-lijsttrekker en premier in spe Wouter Bos zit opgesloten in zijn eigen zeepkist. Dit heeft het PvdA-bestuur zojuist desgevraagd laten weten aan onze speciale verkiezingsreporter Frits Westerder. De charmante politicus is hier naar eigen zeggen in terechtgekomen toen hij, na een dag campagnevoeren, in het donkere bos in de buurt van zijn huis moest vluchten voor ongure types die het op hem gemunt hadden.

"Kijk, ik ben van nature niet erg bang," vertelt Bos op bedompte toon vanuit zijn kist aan Westerder. "Ik moet elke avond vanaf de pont naar huis lopen, dus ik ben wel wat gewend. Maar sinds een week vind ik het 's avonds in het donker echt eng, en volkomen terecht."

Vorige week dinsdag hoorde Bos iemand achter hem aanlopen. Toen hij omkeek zag hij nog net Maxime Verhagen in de bosjes springen. "Ze zitten achter me aan, en omdat het zo donker is krijgen ze me nog te pakken ook," klaagt Bos, die "ervan overtuigd" is dat de Christenen en Liberalen het expres mogelijk hebben gemaakt om verkiezingen midden in de donkere maanden te organiseren. "Toen ze de grondwet (van 1848, red.) optuigden, deden ze dat met het oog op het aftuigen van sociaal­democraten."

Afgelopen zaterdagavond werd, in het woud van Amsterdam-Noord, de nachtmerrie van Wouter bewaarheid: "Ik liep na een lange dag campagnevoeren met mijn zeepkist onder mijn arm, en de overgebleven rozen in mijn hand, naar huis toen ik ineens iemand zag staan. Deze persoon stond mij op te wachten, volgens mij met een kettingzaag in de hand. Maar ik geef toe: het was te donker om het goed te zien, laten we wel realistisch blijven. Het zou ook best een bijl geweest kunnen zijn."

"Hoe dan ook: toen ik - trillend van angst - dichterbij kwam herkende ik het nochtans uit het licht gehouden gezicht: die woede die uit die ogen sprong, die slecht geschoren bovenlip. Het was overduidelijk Rita Verdonk die me op stond te wachten. Dus deed ik wat mijn campagneleider me aangeraden heeft: ik gooide de zeepkist tussen de struiken, klom erin en sloot mezelf veilig op. Volgens mij kwam Verdonk nog bij de kist kijken, want ik hoorde wat gekrap en gekras. Maar laten we wel realistisch blijven: het zou ook best Maxime Verhagen of een gewone rat geweest kunnen zijn."

Het probleem met deze veiligheidsmaatregel is echter dat de zeepkist (die oorspronkelijk in opdracht van het PvdA-bestuur voor Sharon Dijksma was ontworpen), eenmaal gesloten, niet van binnenuit geopend kan worden. Bos gaat er vanuit dat vroeger of later er wel een collega-politicus is die hem zal willen bevrijden. Tot deze gevonden is blijft de tot voor kort visionair leider - wie weet tot ver ná de verkiezingen - opgesloten in een donkere kist vol doornige rozen, veilig buiten bereik van Verhagen en Verdonk.
14-11-2006 Stuur dit bericht naar een vriend(-in)

Pagina van 105. | vorige | volgende | laatste | oude archief |

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 1

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon