oude archief | huidige archief

Westbroek Begint Eigen Zender

Utrecht - De door de VARA geschorste radiopresentator Henk Westbroek gaat toch door met het maken van programma's. Hij is een eigen radiozender begonnen waarop hij vierentwintig uur per dag te horen zal zijn. Politieke uitspraken zijn op deze zender expliciet toegestaan en dat hij nog geen zendmachtiging heeft maakt Westbroek weinig uit, want hij kan het ook wel zonder zender af.

De presentator, bekend van het populaire radiospelletje "welke grappige stelling is waar," is door de VARA op non-actief gesteld omdat hij zijn dagelijkse radioprogramma Denk Aan Henk zou gebruiken voor het maken van propaganda vóór zijn partij Leefbaar Nederland of tégen alle andere partijen. Westbroek staat niet op de lijst van de partij, maar bemoeit zich wel actief met de campagne.

Hoewel hij altijd veel ruimte heeft gekregen om in zijn programma kritiek op van alles en nog wat te spuien is de grens volgens VARA-voorzitter Vera Keur nu bereikt omdat "door de huidige focus op de leefbaarheidspartijen mensen ineens luisteren naar wat Henk zegt, en dat is nooit onze bedoeling geweest."

Maar Westbroek laat het hier niet bij zitten. Om negen uur vanochtend begon hij met de eerste uitzending op Hier Is Henk (HIH-Radio), zijn nieuwe eigen radiozender, die het bij gebrek aan zendmachtiging van het stemvolume van de presentator en een flinke megafoon moet hebben en daarom alleen bereikbaar is in de regio Utrecht. Deze eerste uitzending, toevallig opgepikt door één van onze redacteuren die in Bilthoven in zijn tuin aan het werk was, klonk als volgt:


"HALLO! DIT PIK IK NIET! ER IS VRIJHEID VAN MENINGSUITING IN DIT LAND EN DAAROM IS HIER HIH-RADIO MUZIEKVRIENDEN. DUS: DOE UW RAAM OPEN EN RICHT UW OOR OP ONZE ZENDMAST OP DE DOM. EN DAN ZING IK NU MIJN NIEUWSTE LIED ZELFS JE RAAM IS MOOI."

Het is de bedoeling dat de zender 24 uur per dag gaat uitzenden, en dat Westbroek de enige vaste presentator is. Hij heeft zijn café Stairway to Liveable Heaven dan ook laten verplaatsen naar de Dom, zodat hij tijdens het presenteren wel aan zijn natje, natje en droogje kan komen. Slapen hoeft hij niet want, zo zegt hij, "DAT DOEN ANDEREN AL GENOEG."

De zender gaat programma's brengen zoals we die we al van Henk kennen, maar dan "losgeschud van de VARA-censuur," zoals de zender-coördinator Jan Nagel het noemt. Op de planning staat bijvoorbeeld Denk Aan Henk In Het Stemhokje met het spelletje Wat Is Dus Gewoon Niet Waar. In dit spel spelen twee kandidaten tegen elkaar, en degene die in één minuut van het grootste aantal stellingen uit de paarse verkiezingsprogramma's kan zeggen dat het een "gore leugen" is wint de nieuwste CD van Westbroek (Leefbaarheid - Een Tirade).

Dit spel lijkt misschien makkelijk, maar Nagel verzekert ons dat we daar anders over zullen oordelen als we daar echt staan, onderaan de Dom.

27-03-2002

oude archief | huidige archief

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 4

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon