oude archief | huidige archief

Oudkerk Blijft Kut Zeggen

Amsterdam - Rob Oudkerk, de Amsterdamse PvdA-leider lijkt zich meer en meer in de nesten te werken met zijn veelvuldig gebruik van de aanduiding kut in onderonsjes met deze of gene. Toen bij 2 Vandaag te zien was hoe hij tegenover de Amsterdamse burgemeester Cohen de term kut-Marokkanen bezigde leek het nog om een incident te gaan, ondertussen spreekt men over een obsessie.

Voor zijn opmerking over kut-Marokkanen heeft Rob Oudkerk zich publiekelijk bij 2 Vandaag moeten verontschuldigen - hij had ze naar eigen zeggen beter "rotjongens van Marokkaanse afkomst" kunnen noemen. Maar hij was nog maar net terug in Amsterdam of hij ging alweer over de schreef.

In het Amsterdamse stadhuis babbelde het altijd fris-gedouchte ex-Kamerlid met zijn VVD-collega Dales na over het relletje. Hierin verwees hij naar Jaap Jongbloed en collega's van 2 Vandaag als die kut-journalisten van die kut-Tv in dat kut-Hilversum. Dales bevestigde deze opmerking min of meer met: "ja, klote voor je, Rob."

Dit gesprek werd toevallig opgevangen door de koffiejuffrouw van het stadhuis, die sinds de entree in de hoofdstedelijke politiek van Oudkerk ook over de nieuwe tap gaat. Via De Telegraaf maakte ze deze opmerkingen vanochtend wereldkundig. In diezelfde krant mocht Oudkerk - in een vorig leven mislukt producent van onzichtbare badmutsen - zijn spijt uiten. In plaats van de gebezigde aanduidingen had hij het moeten hebben over "kritische leden van de pers van de visuele soort."

In de taxi terug van de redactie van De Telegraaf had Oudkerk het helemaal gehad. Tijdens de rit, die om veiligheidsredenen werd opgenomen, bleef de arts-politicus maar doorratelen over al die kutkwebbelende kut-vrouwen. Nog geen uur later moest hij dit op de lokale Tv-zender AT5 terugnemen: "Ik bedoelde natuurlijk dat ik soms een beetje genoeg heb van het roddelcircuit dat vaker dan nooit gevoed wordt door mensen van vrouwelijke afkomst." Aan het einde van het interview liep Oudkerk weg met de opmerking - buiten opname, zo dacht hij - dat hij echt zin had om eens flink te kutten met al die kut-taxi's in deze kut-stad.

Toen hem duidelijk werd gemaakt dat de camera's nog draaiden keek Oudkerk een tijdje glazig voor zich uit, om zich met een kortaf kut om te draaien, in de gracht te springen en naar zijn huis te zwemmen. Ondertussen heeft de altijd vriendelijke doch doordringende Amsterdammer zich ziek gemeld.

20-03-2002

oude archief | huidige archief

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 4

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon