oude archief | huidige archief

Schokeffect Nieuwe Aanslag

Wereld Rouwt Om Buddy

Emmeloord - De hele wereld is vanmiddag om vier uur (onze tijd) drie minuten stil geweest ter nagedachtenis aan de gisteren op dramatische wijze omgekomen ex first dog van de Verenigde States of Amerika, de altijd vrolijke en sportieve labrador Buddy, hond van het echtpaar Clinton.

Buddy genoot zoals elke presidentiële hond veel bekendheid, maar kwam nog extra in het nieuws door zijn rol in de Lewinsky-affaire. Vooral het moment waarop de hond zijn bewakers ontglipte en de sigaar van tafel hapte en doorslikte - een bewijsstuk bij de hoorzittingen in de Senaat - kunnen vriend en vijand zich nog heugen.

Maar Buddy speelde in die zaak ook zeker een voor de aanklagers positieve rol door zijn verbluffende vermogen het sperma van zijn baasje van dat van anderen te onderscheiden. Men hoefde hem alleen maar een jurk voor te houden en te kijken of het dier ging kwispelen. Verscheidene dierenbeschermingsorganisaties hebben daarom indertijd opgeroepen naar nóg een onderzoek naar de seksuele uitwassen van de president.

De dood van Buddy - die gistermiddag werd aangereden door een ondertussen als terrorist ontmaskerde man van waarschijnlijk Arabische afkomst die volgens de FBI ongetwijfeld ook gedronken had en bovendien niets in de buurt van het huis van de Clintons te zoeken had - kwam dan ook bij velen als een klap. Over de hele wereld zaten mensen gisteravond aan CNN gekluisterd om het laatste nieuws over de aanslag, de arrestatie en de verrassend snelle executie per injectie van de dader te volgen.

Het was weer eens stil op straat. De straat die wat ons betreft hernoemd kan worden in de Herinnering Aan Buddy Laan.

De oproep van de huilende Bill Clinton om net als hij, zijn drie vrouwen, dochter en haar twee mannen precies een dag na de aanslag Buddy te herdenken heeft dan ook in de hele wereld gevolg gekregen. Amerika hing weer vol met vlaggen. Bedrijven, winkels, tv-zenders en sportwedstrijden werden stilgelegd. In het Canadese Labrador City werden door schoolkinderen 412 witte labradorvrouwtjes losgelaten. In zijn te korte leven heeft Buddy precies 412 keer een andere hond bevrucht.

Ook in Nederland is massaal herdacht. In Den Haag hield de voltallige regering een dodenwake voor de Amerikaanse Ambassade. Om vier uur precies reed koningin Beatrix samen met Máxima en haar toekomstige per koets langs de ambassade, waar ze niet alleen stilhielden, maar zelfs uitstapten - een unieke schending van het decorum, maar zo juist...

Máxima vertelde achteraf dat ze "compleet geschokt" is.Uit eigen ervaring weet ze hoe erg het is als je iemand moet missen: "Mensen blijven daar de rest van hun leven over doorzeuren." De koningin liet mede namens prins Claus weten mee te leven met de Clintons. Ook ging ze kort in op het schokkende nieuws over de vandaag ontdekte artritis bij het schaap Dolly.

U begrijpt dat ook ter redactie van Vis in het Net de verslagenheid groot is. De site zou vanmiddag dan ook op zwart zijn gegaan, ware het niet dat er net lekker veel bezoekers waren. Wij gaan daarom ter nagedachtenis aan ons aller lieve lieve Buddy komende zondagochtend tussen half zes en zeven op zwart.

04-01-2002

oude archief | huidige archief

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 4

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon