oude archief | huidige archief

Netelenbos Nieuwe Directeur NS

Utrecht - De nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Spoorwegen, Wim Meijer, heeft zojuist de naam van de nieuwe president-directeur van het geplaagde vervoerbedrijf bekend gemaakt. Het wordt de volgens Meijer "goed in het vakgebied ingelezen" Tineke Netelenbos.

Op een persconferentie die stijlvol belegd was in een eersteklascoupé van de intercity Utrecht - Den Haag - die hiervoor eventjes wat langer op Utrecht Centraal bleef staan - ging Meijer kort in op de kwaliteiten van de nieuwe directrice: "Niet alleen heeft ze een uitgesproken mening over de NS, ze is ook nog eens bereid deze mening te wijzigen zodra ze onder druk komt te staan, en vervolgens voet bij stuk te houden. Precies wat de NS nodig heeft."

Volgens Meijer is het goed dat de nieuwe NS-leiding van buiten de onderneming komt. "Geen NS-ers meer aan de top, maar externe figuren die weten waar het bedrijf heen moet en hoe laat het daar moet zijn." Hij heeft dan ook twee onderdirecteuren aangesteld, die Netelenbos moeten helpen bij de dagelijkse leiding. Dit zijn de heren Vankan - de vakbondsman die alles kan - en Van Den Berg - vakbondsman door been en merg - die verantwoordelijk worden voor respectievelijk de broodjes op het station en het doorzichtig houden van de ramen. "Want het wordt tijd dat er écht schoon schip gemaakt wordt."


De NS verwacht veel van de contemplatieve instelling van de nieuwe directrice

Tineke Netelenbos heeft de aanstelling "gretig en met gepaste trots" aangenomen. Vanaf één van haar andere werkplekken liet ze weten snel te willen beginnen met het schoon schip maken: "Ik wil snel schoon schip maken. Want ik heb altijd gezegd: als het schip niet op tijd schoon is, moet er schoon schip gemaakt worden. En daarom wil ik eerst twintig miljoen investeren in een onderzoekje van deze of gene naar een mogelijke schoonschipoperatie." De topvrouw houdt naast haar nieuwe baan haar nevenaanstellingen bij de ANWB, Schiphol, P&O-ferries, de BOVAG, De Tolpoortenconcurrent en het ministerie van Verkeer en Waterstaat zo veel mogelijk aan.

Het NS-personeel is blij met de keuze, vertelde de vaste woordvoerder van de NS, Z. Bussenin, op de persconferentie: "Menig machinist heeft vanochtend even stilgestaan bij de consequenties van dit besluit. De conducteurs hebben vandaag nog niets uitgefloten, en de koffiewagentjes hebben beloofd eindelijk eens echte koffie te gaan schenken. Het idee is: samen zetten we het bedrijf eindelijk weer op de rails. En daar is nu massaal werkoverleg over gaande."

03-01-2002

oude archief | huidige archief

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 2

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon