oude archief | huidige archief

Weer Hemaworst Ontploft

Assen - Bij de derde ontploffing in één week van een Hemaworst zijn vanochtend in Assen enkele tientallen gewonden gevallen, waaronder de eter. De materiële schade loopt waarschijnlijk in de miljoenen, want de worst heeft de volledige gevel weggeblazen. De politie tast nog in het duister.

Net als bij de twee eerdere ontploffingen in Vlissingen en Eindhoven wees niets op het naderend onheil. De Hema aan het Assense Koopmansplein was net een kwartier open toen het slachtoffer, de in alle opzichten typische hemaworst-eter Henk de Vries zijn worst bestelde. De net vandaag vierenvijftig geworden handelaar in tweedehands auto's was in de winkel om enkele bestelde taarten op te halen en werd zoals zo velen door de hongerig makende geuren naar de worstenbalie getrokken.

Deze lekkere trek werd hem bijna fataal. Bij het doorbijten van de worst spatte eerst zoals gebruikelijk het rijke worstvocht in het rond, maar direct daarop volgde een ontploffing die volgens de politie te vergelijken is met dat van een flinke dynamietstaaf. De Vries werd tegen de overliggende muur gegooid, waar hij bewuste- en tandenloos bleef liggen.

De brandweer heeft het hele gebied rond het Koopmansplein ontruimd. De bewuste worst is gevonden en voor onderzoek overgebracht naar het laboratorium van de Dienst Explosieve Voeding van de Landmacht, waar zich ook de resten van de vorige twee worsten bevinden. Uit een eerste onderzoek zou blijken dat in alle drie de worsten hetzelfde type kruit is gebruikt, en dat de verschillen - in de eerste worst zaten enkele spinneneitjes, in de tweede werd een kleine hoeveelheid urine aangetroffen en in de worst van vandaag bevond zich een eurokit - te verklaren zijn doordat ze in verschillende Hema-vestigingen zijn verkocht, dan wel door verschillende mensen zijn opgegeten.

De politie tast nog in het duister over de achtergrond van de ontploffingen. Er wordt serieus aan een terroristische aanslag gedacht. Een team van vijfitg rechercheurs is op zoek naar aanwijzingen die kunnen leiden naar de zogenoemde hema-bomber. Maar het zou ook kunnen dat de Hema gewoon het slachtoffer is geworden van een slechte lading worst. "Het zou niet de eerste keer zijn dat een handelaar denkt een slaatje te kunnen slaan uit een wel erg goedkope lading Chinese worsten. Die mensen nemen het niet zo nauw met de ingrediënten," zegt kolonel Knalwortel van de Dienst Explosieve Voeding.

Maar Hema-directeur Ronald Eenheidsprijzen - achterkleinzoon van de oprichter - gelooft niet in een inkoopfout: "We kopen onze worsten al vijfenzeventig jaar bij de All In One Worst Factory in Kirgizië en hebben er nog nooit eerder problemen mee gehad. Dit is duidelijk geen toeval. Toen we 25 jaar bestonden vlogen de kaasbroodjes spontaan in brand. Toen we 50 werden ploften onze slagroomtaarten in het gezicht van de klant uit elkaar. En nu dit, net met ons vijfenzeventigjarig bestaan. Iemand wil ons al heel lang kapot maken. Als ík van de politie was zou ik eens in de kelders van de V&D willen kijken."

07-12-2001

oude archief | huidige archief

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 3

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon