oude archief | huidige archief

Wereld Staat Stil Voor Verklaring Van Gaal

Zeist - Het was elf uur in de ochtend in Zeist, en dus midden in de nacht in New York, midden op de dag in New Delhi en prime time in Sydney. Hoe laat het ook was, een groter deel van de wereld dan normaal zat zojuist voor de buis gekluisterd. Even stond de wereld stil.

In Nederland pakten miljoenen mensen zenuwachtig hun tweede kopje koffie terwijl ze wachtten tot Nederland 2 en Radio 1 live overschakelden. In het Verre Oosten werden de noedels vandaag op schoot genuttigd en in de VS rinkelden massaal de wekkers en straalde CNN vanuit menig huiskamer de donkere nacht in. De reden: De persconferentie van Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, en Louis Van Gaal, bondscoach, vanuit "the dutch soccercapital Zeist", over wat CNN The Dutch Soccer Crisis noemt.

Sinds de uitschakeling van Oranje in de voorronde van het WK 2002 raken experts, kenners en liefhebbers in de vele wereldvoetbalfora niet uitgepraat over het mogelijke vertrek van bondscoach Louis Van Gaal. Niet alleen in Nederland - waar de succesvolle talkshows Mulder Ontmoet Barend & Van Dorp en De Plantage al weken over niets anders gaan - maar over de hele wereld houdt de voetbalcrisis de gemoederen bezig. We noemen alleen maar de toonaangevende buitenlandse tv-programma's Larry King's Dutch Soccer Hour (VS), Hiramori Ta Borani, Orani? ("Wanneer schiet je weer raak, Oranje?", Japanse soap) en Simpson On Soccer (GB).

Ondanks hun lange carrière, waar beiden met trots op kunnen terugzien, moeten die 10 minuten van Kesler, en die paar kwartier van Van Gaal, op de persconferentie wel hun finest hour zijn geweest. Want welke Nederlander kan zeggen dat half Amerika speciaal voor hem is opgestaan, en dat hij heeft bereikt wat de Ramadan en de Olympische Winterspelen niet voor elkaar krijgen: de tijdelijke stopzetting van de bombardementen op Afghanistan?

In Zeist was zelfs een team van TVNA (Afghanistan) aanwezig, dat voor dit nieuws het saaie, doorkabbelende gebeuren in Bonn links liet liggen. Het Amerikaanse NBC zond beelden uit van de familie Bush, in het Witte Huis voor de televisie. Op de achtergrond, aan de muur waar vroeger een schilderij van Lincoln hing, was een poster van het Nederlands Elftal te zien.

Direct na de persconferentie heerste er op de meeste van de 140 aanwezige redacties een mengeling van opluchting en ontgoocheling. Eindelijk was er dan duidelijkheid, maar eigenlijk lag er nu een gapend gat in het verschiet. Hoe nu verder? Kan de Nederlandse, laat staan de internationale kijker of lezer nog genoeg aandacht opbrengen voor de perikelen van de jongens van Oranje? Veel omroepen, waaronder Nederland 2, hebben alvast besloten af te haken en zich voortaan te richten op succesverhalen als dat van de Nederlandse schaakwereld.

Alleen CNN gaat door, met Louis Louis, een dagelijkse reality show over hoe het nu verder gaat met de ex-bondscoach.

30-11-2001

oude archief | huidige archief

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 2

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon