oude archief | huidige archief

NS SLUITEN ALLE STATIONS

Utrecht - De NS sluiten niet alleen alle loketten, maar ook alle stations. Dit blijkt uit een geheime fax van de NS aan de ouderenbonden, waar Vis in het Net dit weekeinde beslag op heeft weten te leggen.

De fax was gestuurd naar alle ouderenbonden, waaronder de nieuwe bond voor oudere vrouwen Stichting Oma (STOMA). Een anoniem bestuurslid daarvan heeft hem vervolgens afgelopen zaterdag, toen zij haar 93e verjaardag met al haar kinderen en kleinkinderen in bingo-centrum "Ja! Dingo!" vierde, aan onze verslaggever gegeven, samen met twee pakken koffie en een halve haan. Het document is door NS-baas Den Besten zelf ondertekend. 

Het sluiten van de loketten voor 2003 blijkt slechts fase één te zijn van het masterplan De Laatste Reis, dat door de afdeling Treintaxi van de NS is opgesteld. In 2005 zullen de perrons volgen, en uiteindelijk zullen in 2009 de stations op slot worden gedraaid, en de sleutels weggegooid. Hoe men vervolgens op de trein moet stappen is niet geheel duidelijk, maar het is wel de bedoeling dat er aparte wachtkamers en loketten worden gebouwd voor klanten van de treintaxi, die volgens de huidige raming zo'n 48 euro per rit zal gaan kosten.

De gezamelijke ouderenbonden, verenigd in het platform Doorgaan Op je Oude Dag/Ouderen Paraat (DOOD/OP), zijn, zoals altijd, woedend op de NS. De woordvoerder van de stichting heeft onze verslaggever (en anderen die toevallig ook net in de koffiehoek zaten) terdege duidelijk gemaakt dit niet te accepteren: "De DOOD/OP is van mening dat de NS zijn fax in zijn achterste kunnen steken, eeuh, hun achterste. Als dit zo doorgaat steken we het hoofdkantoor in de hens en gaan we treinen kapen! We zijn niet achterlijk. En kunnen ze niet gewoon een brief sturen in plaats van die rare faxen naar de hoofdzuster? Denigrerend! Discriminerend! Mensonterend!" Hierna viel de woordvoerder in slaap. De hoofdzuster vermoedt overigens dat hij (of iemand anders) aan zijn pacemaker heeft gerommeld.

De NS blijft, zoals altijd, kalm en maakte ook in deze crisis hun motto "Rustig Aan" weer helemaal waar. De woordvoerder van Den Besten laat weten dat er geen officiele uitspraken kunnen worden gedaan over het plan, maar zegt wel de reacties minstens een beetje overdreven te vinden: "Als die ouwelui niet eens een hand kunnen opsteken om de trein te laten stoppen, dan nemen ze maar een taxi. En bovendien is het altijd hetzelfde met die mensen: nu klagen ze zich suf maar als het in 2009 zo ver is hoor je niets meer van ze." We houden u op de hoogte.

15-09-1999

oude archief | huidige archief

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 1

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon