oude archief | huidige archief

Crematorium Viert Tienduizendste Klant

Harderwijk - Personeelsleden van het crematorium van Harderwijk, en hun gezinsleden, werden afgelopen vrijdag getrakteerd op een groots personeelsfeest. De directie had besloten eens flink uit te pakken, om zo te vieren dat men die dag het enorme aantal van tienduizend klanten had bereikt. Dat de aanhoudende warmte roet in het eten had gegooid en "nummer 10.000" zich reeds woensdag had aangediend, kon de feestvreugde nauwelijks drukken.

Omdat de aula van het crematorium nou niet bepaald de meest geschikte zaal is voor dit soort dingen - je mag er bijvoorbeeld niet roken - vond het feest niet op de werkvloer plaats, maar nog wel onder de rook van het crematorium: op het dak van Bistro "Feu de Bois", op 5 minuten lopen van het rouwcentrum. De gasten werden ontvangen met een lekker glaasje traditionele Harderwijkse brandewijn. Daarna kon men aanschuiven voor de heerlijke barbecue, die muzikaal werd opgeluisterd door een optreden van Henk Wijngaard, bekend van de truckershit "Met de Vlam in de Pijp".

Na het eten was de avond nog lang niet af. Eerst volgde nog een diavoorstelling "De Geschiedenis van het Crematorium", gebracht door de heer Dolf, die al vanaf het prille begin als ovenschepper werkzaam is. Als speciale verassing had hij enkele dia's meegebracht die nog nooit eerder waren vertoond, zoals zijn privé verzameling "Beroemde Klanten". Dit werd een groot succes. Vooral bij de beelden van Willie de Reuzenorka uit het dolfinarium vielen meerdere mensen stuiptrekkend van het lachen van hun stoel, zodat gevreesd mocht worden dat de komende week voor de overige personeelsleden een drukke zou worden. Aan het eind van de avond werd er nog gedanst en nageborreld, waarbij de bitterballen en vlammetjes niet onaangeroerd bleven.

(Overgenomen uit de Harderwijkse Post, huis-aan-huis blad)

15-09-1999

oude archief | huidige archief

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 1

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon