oude archief | huidige archief

NIEUW KATTENVOER-SCHANDAAL TREFT CHINESE RESTAURANTS

Amsterdam - De branche van Chinees-Indische restaurants is wederom getroffen door een kattenvoer-gerelateerd schandaal. Nog geen jaar geleden was er sprake van een wijdverbreide routine om loempia's gedeeltelijk te vullen met de inhoud van blikjes Kitekat Rundvlees met Groente. Nu dit gebruik door de nieuwmarktmilitie van de keuringsdienst van waren aan banden is gelegd, hebben verschillende restauranthouders hun heil gezocht in een andere inkomstenbron: de verkoop van etensresten.

Dit blijkt uit een analyse van 10.000 blikken kattenvoer, die Vis in het Net heeft laten uitvoeren door TNO, na een anonieme tip te hebben ontvangen. De tipgever, die handelt uit wrok tegen zijn baas die hem altijd "witte lijst" laat zeggen, terwijl hij best beter weet, zegt restaurants te kennen waar de resten "rechtstreeks het brik in worden geschoven."

En inderdaad komt TNO met verontrustende resultaten: In 3% van de blikken werden loempiaresten aangetroffen en in zelfs 28% van de blikken één of meerdere ingrediënten van gado-gado. Ook kwam de peking-eend af en toe langsgevlogen en zijn er verontrustende hoeveelheden zware metalen aangetroffen, wat volgens TNO ook wijst op het gebruik van Chinese maaltijden. Andere dubieuze ingrediënten kwamen minder vaak voor, zodat we in die gevallen niet kunnen spreken van een geregelde praktijk. Dit betreft de indische rijsttafel (3x), kip-met-appelmoes (2x), miljoenenknallers (2x) en stukjes die waarschijnlijk afkomstig zijn van een werkstudent (1x).

Na inzage in de resultaten van dit onderzoek heeft de keuringsdienst van waren besloten tot volledige inbeslagname van alle kattenvoer. Analisten verwachten hierdoor een grote kattensterfte, en een aanzienlijke prijsverhoging bij chinese restaurants.

15-09-1999

oude archief | huidige archief

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 1

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon