oude archief | huidige archief

Tropisch eiland blijkt winderig vissersdorp

Amsterdam (VihN) - "De mensen uit de buurt kwamen allemaal vragen wat er aan de hand was, zelfs van 3 straten verderop, zo hard juichte ik," zo vertelt één van de "gelukkigen" die deze zomer in de Staatsloterij een eiland hadden gewonnen, exclusief aan onze Vis in het Net reporter. "Maar toen we hoorden wélk eiland, voelden we ons toch een beetje bedonderd. We hadden in de reclame toch palmbomen gezien, dus dachten we aan iets in de pacific ofzo. En bovendien, volgens mij ís het helemaal geen eiland," zegt de enkele weken geleden naar zijn eiland overgebrachte Eindhovenaar Yucel Raçùrk, van afkomst Turk, islamiet van geloof en thans koning van Urk.

De inwoners van Urk zijn nog niet bepaald gewend aan hun nieuwe koning. Vooral de oproep tot gebed, die elke vrijdag vanuit de toren van het nieuwe paleis (voorheen vuurtoren) schalt, valt hun zwaar. Volgens Ds. B. van Herenzurk, voorganger van de Voormalig Urker Gereformeerden Voor Allah (VUGVA), zijn veel Urkenaren nog niet gewend om op vrijdag in gebed te gaan. Ook is men bij het grootste deel van de Urker vloot nog niet in staat Mekka te localiseren op open water. "Maar dat zijn aanloopproblemen. Als we alleen maar hadden geweten dat we een nieuwe koning zouden krijgen, dan was het veel soepeler gegaan," aldus de dominee.

08-09-1999

oude archief | huidige archief

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 1

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon