oude archief | huidige archief

HAZES VERSUS UNOX

Amsterdam - Sinds het Nederlands Bureau voor de Visscherij besloot de rechter te vragen een televisiespotje te verbieden waarin iemand een slechte mossel at, is geen reclameburo meer veilig voor de wraak van de underdog.

Al snelde volgden de gezamelijke schuifdeurconcurrenten in verband met een soepreclame, en de Nederlandse Glasblazersbond (NGB), Stichting Belangenbehartiging Beroepsdansers in het Schoonmaakwezen (SBBS), Visvriendenclub "Aai een Haai" (VVCAH) en De Vereniging van Mensen die op Raymond van Barneveld Lijken (VeMeRaBa) versus de Gouden Gids. Zo zijn er al 23 verschillende klachten in behandeling genomen. Wat alle klagers gemeen hebben is dat ze er niet om kunnen lachen voordat de torenhoge schadeclaims zijn ingewilligd.


André "Haha" Hazes aan het ontbijt

Eén zaak die uit deze steeds langer wordende lijst naar voren springt is de klacht die de beroemde volkszanger André Hazes heeft ingediend tegen Unox. De boodschap, die volgens de ongetwijfeld door de advocaat van Hazes geformuleerde klacht "ongemeen lasterlijk voor de persoon, en desastreus voor het imago en daarmede de carrière, van Hazes" zou zijn, toont Hazes in zijn huis terwijl hij opstaat, zijn huis reinigt en vrienden op bezoek krijgt voor een potje kaarten, waarbij enorme hoeveelheiden knakworsten genuttigd worden.

Hazes schrijft ons desgevraagd dat hij "eerst wel gevleid was met het filmpje, maar niet meer toen mensen me begonnen uit te lachen op straat. Nu kan ik niet eens meer naar de Maxis. Allerlei onbekenden gooien de hele tijd blikjes knakworst en joggingbroeken in mijn wagentje". F. Pehelahola, woordvoerder van Koen, de Jong, Van Houten, Parnaponazo & Partners Communicatie, Bamboe-Import & Marketingstrategie BV, de makers van het gewraakte filmpje, stelt dat Hazes de situatie verkeerd interpreteert: "We hebben van te voren met hem gepraat. We hebben gezegd dat we bij hem thuis komen en dat hij gewoon moet doen als hij altijd doet. Hij was het met ons eens dat als hij maar normaal deed, iedereen alleen maar achting zou hebben voor dit blik, oh hahaha, deze blik in zijn privé leven. We moeten de aandacht die de heer Hazes krijgt sinds de boodschap in de lucht is dan ook zien als een blijk van waardering. En dat kan hij volgens mij ook wel gebruiken, ook vanwege die voor hem toch wel nare affaire met dat ezeltje."

De advocaat van Hazes, Mr. Ome Jan , houdt staande dat er misschien wel vooraf met hem gepraat was, maar dat men nooit toestemming heeft gevraagd of gekregen om te filmen: "Men sleepte wel allemaal apparatuur het huis in, maar André is niet technisch onderricht en niemand heeft hem verteld dat hij gefilmd werd," aldus de advocaat, die de geleden immateriële schade en inkomstenderving schat op 2,4 miljoen euro.

Uitspraak in september.

01-09-1999

oude archief | huidige archief

Welkom in het Vis in het Net Museum
Vanaf 10-2-2009 is Vis in het Net niet meer een actieve website met uw dagelijkse portie satire. De site is, met alle medewerkers, overgebracht naar dit museum. Veel plezier met de sentimental journey die een bezoekje aan tien jaar bloed, zweet en tranen (van het lachen natuurlijk) voortaan is.

Zie ook onze museumpagina en de speciale pagina ter nagedachtenis aan de popcornloterij.
(mededeling van de VVV Texel)

Zeerob

Vis in het Net is de trotse sponsor van het linkeroog (1/196e deel) van de gekste zeehond op Texel (en dat zegt wat!): zeehond (Popcorn-) Rob bij Ecomare.

Actieve bezoekers: 1

©1999-2019 Spin in het Web te Apeldoorn.
Overname alleen na expliciete toestemming (zie ook colofon). Sommige onderdelen worden in licentie gebruikt. De copyright hiervan berust bij de licentiegevers.
Vis in het Net, Spin in het Web en Niet Het Laatste Nieuws zijn gedeponeerde merken.

Op deze site zijn onze Privacy voorwaarden van toepassing

Vis in het Net is ontworpen voor gebruik op een schermresolutie van 800x600 of hoger. We hebben de site ontwikkeld met Microsoft Internet Explorer 6.0 als testbrowser. Zie ook de colofon